• Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

 Παράθυρα/ Ορίζοντας

Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις 2021

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών το Κρατικό Βραβείο Ποίησης μετά από κατά πλειοψηφίαν απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, απονέμεται στη Μαρία Καντ (Καντωνίδου) για το έργο της Stanza (εκδόσεις Gutenberg).

B2Ap3 Large Maria Kant

Το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος μετά από κατά πλειοψηφίαν απόφαση, απονέμεται στον Κώστα Λυμπουρή για το έργο του Αθαλάσσα (εκδόσεις Το Ροδακιό) ενώ το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος/Νουβέλας μετά από κατά πλειοψηφίαν απόφαση απονέμεται στον Αντώνη Μπαλασόπουλο για το έργο του Ο κύβος και άλλες ιστορίες (εκδόσεις 24 Γράμματα)

Το Κρατικό Βραβείο Μελέτης (Μονογραφίας)/Δοκιμίου για τη Λογοτεχνία, μετά από κατά πλειοψηφίαν απόφαση απονέμεται στη Βασιλική Σελιώτη για το έργο της Λογοτεχνία και τραύμα. Το 1974 στην κυπριακή και ελλαδική λογοτεχνία (εκδόσεις Επίκεντρο) και τέλος το Κρατικό Βραβείο Νέου Λογοτέχνη, μετά από κατά πλειοψηφίαν απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, απονέμεται στον Μιχάλη Μαυροθέρη για το έργο του Μαύρη θάλασσα (εκδόσεις Χάβρα).

 

Την Κριτική Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας 2021 αποτέλεσαν οι: Παντελής Βουτουρής (Πρόεδρος), Αλέξης Ζήρας, Μαίρη Κουτσελίνη, Αριστοτέλης Σαΐνης και Ίλια Χατζηπαναγιώτη.

Το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μικρά Παιδιά μετά από ομόφωνη απόφαση απονέμεται στη Χρυσοθέμιδα Παπακωνσταντίνου για το έργο της Ο παππούς μου είναι από… την Κυθρέα (έκδοση Δήμου Κυθρέας) ενώ το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους μετά από κατά πλειοψηφίαν απόφαση της απονέμεται στην Άντρη Αντωνίου για το έργο της Φωτογραφίες σε μαύρο φόντο (εκδόσεις Πατάκης).

Book Kythrea Paidiko Cover

13213

Την Κριτική Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας για Παιδιά και Εφήβους 2021 αποτέλεσαν οι: Αγγελική Γιαννικοπούλου (Πρόεδρος), Αγγέλα Καϊμακλιώτη, Ρεβέκκα Νικολαΐδου-Πιερή, Μαρίζα Ντεκάστρο και Γιάννης Παπαδάτος.

Τέλος το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης Λογοτεχνικού Βιβλίου για Παιδιά και Εφήβους μετά από κατά πλειοψηφίαν απόφαση απονέμεται στη Χρύσω Χαραλάμπους για την εικονογράφηση του έργου Ίδια έχουμε μαμά: Ιστορίες από το Γατουχάν (συγγραφέας: Στέλλα Μιχαηλίδου, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο).

9789604712212

 

Την Κριτική Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Εικονογράφησης Βιβλίου για Παιδιά και Εφήβους 2021 αποτέλεσαν οι: Κωνσταντίνος Γεωργίου (Πρόεδρος), Elizabeth Hoak-Doering, Τερέζα Λαμπριανού, Κώστας Μάντζαλος, Σάββας Ξιναρής

Τα βραβεία θα επιδοθούν από τον Υφυπουργό Πολιτισμού, Γιάννη Τουμαζή, σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 7:00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.