Τα μαθήματα των ΣκοτσέζωνΣτον χθεσινό αγώνα της Κύπρου με αντίπαλο τη Σκωτία που έγινε στη Λευκωσία στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2020 διατέθηκαν 7698 εισιτήρια.

Τα 5085 εισιτήρια για τις “δικές μας” κερκίδες, ενώ 2613 “έκοψαν” οι Σκωτσέζοι. 


Δυόμισι χιλιάδες Σκοτσέζοι στο γήπεδο. Μια πολύ μαζική παρουσία και φυσικά εντυπωσιακή σε παιχνίδι σε άλλη χώρα. Οι Σκωτσέζοι φίλαθλοι κάθισαν στη βόρεια κερκίδα του σταδίου της πρωτεύουσας και με τον παλμό και τον ενθουσιασμό τους συνέδραμαν στη νίκη της ομάδας τους δημιουργώντας μια αθλητική ατμόσφαιρα. Με την αθλητοπρεπέστατη συμπεριφορά και ενθάρρυνση προς την ομάδα τους συνέδραμαν στη νίκη της, αλλά προπαντός παρέδωσαν, για κάθε ενδιαφερόμενο, μαθήματα ποδοσφαιρικού και γενικότερα αθλητικού πολιτισμού.

Έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι η ατμόσφαιρα στα γήπεδα δεν δημιουργείται με τα καπνογόνα, τους πυρσούς, τις φωτοβολίδες, τις βρισιές, την ένταση και το ξύλο μεταξύ των «καμένων» συνήθως οπαδών ομάδων, ατμόσφαιρα που αυτονόητα διώχνει τον κόσμο από τα γήπεδα, αλλά με τα ωραία ρυθμικά συνθήματα, τον παλμό, τον ενθουσιασμό το χειροκρότημα και το σεβασμό για τον αντίπαλο. Είδαμε Σκοτσέζους που χειροκρότησαν το πολύ ωραίο γκολ της Κύπρου. Γενικά το χαίρονται το παιχνίδι, οι διαθέτοντες ποδοσφαιρική παιδεία Σκοτσέζοι και το βλέπουν όπως πραγματικά είναι.

Ψυχαγωγία.

Αγωγή της ψυχής που έλεγαν οι πρόγονοι μας.