Τα μαζεύει η ΕΔΕΚ για τις δηλώσεις Σιζόπουλου – Στηριζουν λέει κυβέρνηση ευρείας αποδοχής

Να τα μαζέψει προσπαθεί η ηγεσια της ΕΔΕΚ με σημερινή της ανακοίνωση σχετικά με την δήλωση του Μαρίνου Σιζόπουλου οτι τυχόν εκλογή Νίκου Χριστοδουλίδη θα «στειλει ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ στην αντιπολίτευση με ο,τι αυτό συνεπάγεται».

Συγκεκριμένα, η ΕΔΕΚ με ανακοίνωση της, στηρίζει, όπως γράφει η ανακοίνωση, τον σχηματισμό κυβέρνησης “ευρείας αποδοχής”.

Με αφορμή, όπως λέει η ανακοίνωση, τον τρόπο που παρουσιάστηκε η αναφορά του Προέδρου της ΕΔΕΚ κατά τη σημερινή συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής για το ότι «ίσως για πρώτη φορά, ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ να βρεθούν στην αντιπολίτευση», επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις  για το τί ακριβώς εννοούσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος με αυτή του την αναφορά.

Οπως συνεχίζει η ανακοίνωση στην περίπτωση, λέει,  της  εκλογής του Νίκου Χριστοδουλίδη υπάρχει για πρώτη φορά το ενδεχόμενο να μην εκλεγεί υποψήφιος που να στηρίζεται επίσημα από τον ΔΗΣΥ ή από το ΑΚΕΛ.

Η ΕΔΕΚ υιοθετεί, συνεχίζει η ανακοίνωση, και στηρίζει πλήρως την πρόταση και πρόθεση του Νίκου Χριστοδουλίδη για σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, εάν ο λαός τον τιμήσει με τη ψήφο του, και ότι σε περίπτωση εκλογής του θα απευθυνθεί σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις συμπεριλαμβανομένου του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ.

Νωρίτερα, ο κ. Σιζόπουλος κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή του στη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό την Κυριακή και η οποία ασχολήθηκε αποκλειστικά με θέματα που απορρέουν από τις προσεχείς προεδρικές εκλογές, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των προεδρικών εκλογών δήλωσε οτι τυχόν εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη, θα φέρει ίσως για πρώτη φορά, ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ στην αντιπολίτευση  με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Την ίδια στιγμή πάντως παραδέχτηκε τα προβλήματα που υπάρχουν στην υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη ενω ανέφερε οτι «παρά τα προβλήματα που διαπιστώνουμε» η εκλογή του κ.Χριστοδουλίδη, θα διαμορφώσει θετικό κλίμα για τις προσεχείς ευρωεκλογές.

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.