Επιμένει στην άποψη του ο Υπουργός Δικαιοσύνης ότι όσοι καταγγέλλουν διαφθορά και στημένους αγώνες στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο θα πρέπει να δώσουν τα στοιχεία στην Αστυνομία.

Ο Υπουργός επανέλαβε την έκκληση του ότι όσοι έχουν πληροφορίες ή στοιχεία που αφορούν τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να τις καταγγείλουν εκεί που πρέπει.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αρνήθηκε ότι αυτή η τοποθέτηση αφορά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και απέρριψε ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε σε γνώση του συγκεκριμένα στοιχεία όταν έκανε λόγο για στάβλο του Αυγεία, παρά μόνο ότι έχει υπόψη του ότι τέτοια φαινόμενα είναι υπαρκτά.

Ο κ. Σαββίδης χαρακτήρισε χρονοβόρες, μεθοδικές και προσεκτικές τις διαδικασίες για διαλεύκανση των καταγγελιών αναφορικά με τους “κόκκινους φακέλους” για χειραγώγηση ποδοσφαιρικών αγώνων.

Σημείωσε ότι από την ενημέρωση που έτυχαν οι αρμόδιοι από τους αξιωματούχους της UEFA διαπιστώθηκε ότι “κλειδί” κατά τον ίδιο, για την διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων είναι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης απηύθυνε έκκληση προς τη Βουλή για θεσμοθέτηση κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου.

Ο κύριος Σαββίδης είπε ότι οι αρμόδιες Αρχές και η UEFA συμφώνησαν στον καθορισμό μηχανισμού έγκαιρης παρακολούθησης και συνεργασίας για τέτοιες υποθέσεις, ώστε να καταργηθούν οι δαιδαλώδεις διαδικασίες που τηρούνταν μέχρι σήμερα.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για “να καθαρίσει” η βρωμιά και κάλεσε ξανά όποιον έχει πληροφορίες και καταγγελίες να τις καταθέσει στις Αρχές.