Τα μέτρα απέναντι στη σφαγή και τα… κέρδη από το πρώτο ντέρμπι πρωταθλήματος

Η διοίκηση της Ομόνοιας δείχνει αποφασισμένη να προστατεύσει την ομάδα από… εξωγενείς παράγοντες.

Η διαιτησία του Γιώργου Νικολάου στον αγώνα με την ΑΕΚ προκάλεσε έντονα παράπονα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η Ομόνοια «προχώρησε σε καταγγελία του διαιτητή και ζήτησε την επιβολή τιμωρίας που να είναι ανάλογη με την παρουσία του και της ανεπανόρθωτης ζημιάς που προκάλεσε στην Ομόνοια και τον κόσμο της».

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται, ακόμα, ότι η διοίκηση θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο με αποκλειστικό θέμα το κεφάλαιο διαιτησία. Παράλληλα, ζήτησε κατεπείγουσα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα, και τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας Μπερτράντ Λαγιέκ.

Τα παράπονα εστιάζονται σε πέντε σημεία: Στον μη καταλογισμό δύο πέναλτι, σε χέρι του Γκονζάλες (20’) και ανατροπή του Μίκου από τον Χέφελ (94’), στην ακύρωση του τέρματος του Λούφτνερ (28’), στη μη αποβολή του Τέτε με 2η κίτρινη κάρτα για δυνατό φάουλ πάνω στον Γκόμεθ και στο γεγονός ότι το πέναλτι με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα καταλογίστηκε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ ο διαιτητής υπέδειξε πέντε λεπτά.

Είχε και κέρδη…

Στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν η ομάδα του «τριφυλλιού» είχε και κέρδη, με κυριότερο την εικόνα που έδειξε στο μεγαλύτερο διάστημα.

Ο Χένινγκ Μπεργκ έδειξε άριστα «διαβασμένος» με την τακτική που προσέγγισε το παιχνίδι. Μπορεί να έγιναν κάποια λάθη, όμως σε γενικές γραμμές οι παίκτες της Ομόνοιας είχαν πολύ καλή παρουσία. Η σωστή αμυντική λειτουργία της ομάδας περιόρισε αισθητά την αντίπαλο, ενώ επιθετικά έδειξε πολλές αρετές.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Ομόνοια έδειξε για άλλη μια φορά πρόοδο στη συνολική της εμφάνιση, χαρακτήρα και ποιότητα πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί για ακόμα καλύτερη συνέχεια. Η πρώτη απώλεια βαθμών και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε είναι κάτι που προκάλεσε στεναχώρια στις τάξεις της ομάδας, όμως άπαντες αναγνωρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές και ευελπιστούν σε ακόμα καλύτερες εμφανίσεις.

Γιώργος Χατζηαντώνης