Τα μηνύµατα δεν έχουν αποδέκτες. Χρειαζόµαστε αλλαγή τώρα.

Του
Χρίστου Νεοκλέους

 

Το διακύβευµα των προεδρικών εκλογών είναι η διακυβέρνηση της χώρας µας. Στις συνθήκες που ζούµε και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που διανύουµε, το αποτέλεσµά τους έχει καθοριστική σηµασία για την πορεία της χώρας µας.


∆εν προσφέρονται δηλαδή οι προεδρικές εκλογές για να σταλούν µηνύµατα σε κοµµατικές ηγεσίες, ούτε δείχνοντας την απαξίωση για όσα συµβαίνουν µε το να µην εξασκήσει κάποιος το εκλογικό του δικαίωµα έχει κάποιο νόηµα. Αντίθετα, παραδίδει την τύχη της χώρας σε άλλους, αλλά υφίσταται τις επιπτώσεις.

Με τον τρόπο που γίνεται η εκλογή Προέδρου, µε τον πρώτο και τον δεύτερο γύρο, είναι σοφό να στηρίξουµε από την πρώτη Κυριακή τον υποψήφιο που είναι πιο κοντά στις απόψεις µας (ιδιαίτερα στο Κυπριακό) και έχει τις δυνατότητες να εκλεγεί για να περάσει στον δεύτερο γύρο. Οποιαδήποτε άλλη τακτική είναι αµφίβολη σχετικά µε την έκβαση του αποτελέσµατος, µε τις ανάλογες αρνητικές επιπτώσεις για το µέλλον της χώρας µας.

Η ανάγκη για αλλαγή είναι µεγάλη.

Χρειάζεται να επανέλθει η ηθική στη διακυβέρνηση της χώρας µας. Τα σκάνδαλα και η διαφθορά µάς έχουν πνίξει και κατάντησαν να θεωρούνται από ορισµένους επιτήδειους η κανονικότητα.


Το οικονοµικό µοντέλο χρειάζεται αλλαγή ώστε να παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να επωφελούνται από µια αειφόρο ανάπτυξη.

Στο πολιτικό µας πρόβληµα η στασιµότητα µετά το Κραν Μοντάνα εδραιώνει τη διχοτόµηση.

Οι πολίτες έπαψαν να ελπίζουν. Εµπεδώνεται ο κυνισµός και το ατοµικό συµφέρον.

Όµως ο λαός µας έχει αποθέµατα ανθρωπιάς, δηµιουργικότητας και εργατικότητας. Αυτό που χρειάζεται είναι η αλλαγή, ώστε το κράτος µε τις πολιτικές, τους θεσµούς και την αρωγή του να απελευθερώσει όλες τις υγιείς δυνάµεις του λαού και της νεολαίας µας. Να τους δώσει τη δυνατότητα και την αυτοπεποίθηση να δηµιουργήσουν για το καλό όλων. Να θέσουν το κοινό συµφέρον σαν προτεραιότητα και να µπορέσουν να δηµιουργήσουν για το καλό όλων.


Η αλλαγή είναι εφικτή και έχει και ονοµατεπώνυµο. Είναι το πολυσυλλεκτικό ρεύµα πολιτών που συγκεντρώνει η υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης συµπυκνώνει τα καλά χαρακτηριστικά του λαού µας. Είναι άνθρωπος µε ήθος, τίµιος, ικανός, εργατικός και καλλιεργηµένος. Έχει µεγάλη πείρα, διεθνείς διασυνδέσεις και είναι καλός γνώστης όλων των πτυχών του πολιτικού µας προβλήµατος. Θεωρεί τους Τουρκοκύπριους συµπολίτες µας ισότιµους πολίτες της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας, γι’ αυτό και χαίρει αµοιβαίας εκτίµησης και εµπιστοσύνης στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν αυτή τη µοναδική επιλογή, να έχουµε έναν Πρόεδρο ο οποίος να υλοποιήσει το όραµά µας για µια ευρωπαϊκή Κύπρο, επανενωµένη, ειρηνική και ευηµερούσα. Μια Κύπρο που µας αξίζει και για την οποία να νιώθουµε ξανά υπερήφανοι.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.