Παράθυρα/ Ορίζοντας

Τα «Μουσικά Αποτυπώματα» επιστρέφουν

Η δωδέκατη διοργάνωση από την Πολιτιστική Κίνηση Επιλογή

Μετά από παύση δύο χρόνων λόγω πανδημίας, η Πολιτιστική Κίνηση Λεμεσού «Επιλογή» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων επανέρχεται με την 12η διοργάνωση «Μουσικά Αποτυπώματα – Μία πόλη για όλους».

Poster202234060

Στόχος του πετυχημένου αυτού θεσμού ήταν και παραμένει ο διαπολιτισμικός διάλογος. Η συνάντηση και η γνωριμία των παραδόσεων των υπηκόων άλλων χωρών που ζουν στην Κύπρο τόσο με τους κύπριους  κατοίκους όσο και μεταξύ τους. Η εκδήλωση προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να αναδείξουν τον πολιτισμό τους μέσα από τη μουσική, το χορό, τα παραδοσιακά εδέσματα, τις χειροτεχνίες και το διαφημιστικό υλικό που εκθέτουν.  Στις 11 προηγούμενες διοργανώσεις, εκπρόσωποι δεκάδων χωρών κάθε φορά, συμμετείχαν με δικό τους περίπτερο σε μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές συνάξεις στον τόπο μας, που προσέλκυε εκατοντάδες επισκεπτών.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα παιδιά. Όχι τυχαία, αφού μέσα από τη συναναστροφή παιδιών διαφορετικών εθνοτήτων το «ξένο», το «άλλο» γίνεται οικείο, δημιουργώντας ανάχωμα στις ρατσιστικές ιδέες που δυστυχώς προωθούνται στην κοινωνία μας. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν με τους γονείς τους σε μια διαφορετική γιορτή ανθρώπων και πολιτισμών. Θα πάρουν μια γεύση από την κουλτούρα και τις παραδόσεις των παιδιών με τα οποία μοιράζονται την ίδια πόλη και θα μπορούν να παίξουν μαζί στο όμορφο πάρκο της Αναγέννησης.

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην ανακαινισμένη Πλατεία Αναγέννησης στη Λεμεσό, την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 στις 6 μ.μ., θα περιλαμβάνει κεντρική σκηνή για καλλιτεχνικό πρόγραμμα και περίπτερα με παραδοσιακά εδέσματα που θα προσφέρονται δωρεάν σε όλους, καθώς και χειροτεχνίες και ενημερωτικό υλικό από τις χώρες και τους φορείς που θα συμμετάσχουν. Στα παιδιά θα προσφερθούν ιδιαίτερες, αγαπημένες λιχουδιές.

Συμμετέχουν εκπρόσωποι των πιο κάτω χωρών: Αιθιοπία, Βουλγαρία, Βιετνάμ, Γεωργία, Ελλάδα, Ιράν, Κίνα, Κούβα, Κύπρος, Λίβανος, Νιγηρία, Παλαιστίνη, Ρωσία, Σερβία, Συρία, Φιλιππίνες. Επίσης οι πιο κάτω φορείς και οργανώσεις: Κυπρο – Ουγγρικός Σύνδεσμος, Aliance Francaise, Κουρδικό Πολιτιστικό Κέντρο, Κυπρο – Ρουμανικός Σύνδεσμος, Κυπριακή Οργάνωση Ρομά, ΚΙΣΑ, ΑΓΑΠΗ, ΚΕΠΑΚΥ, Μουσική Πολυχρωμία, Limassol Inercultural network, L. I. T. C. Russian-English Private School, Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων.

Πλατεία Αναγέννησης, Λεμεσός

29 Μαΐου 2022, 18:00

Φωτογραφίες από παλαιοτέρα «Μουσικά Αποτυπώματα»
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.