Παράθυρα/ Ορίζοντας  /Φωτογραφία: Γ. Χαραλάμπους

Τα παιδιά μας τα εκπαιδεύουν οι δάσκαλοι και τους δασκάλους οι ποιητές.

Ο Αριστοφάνης τόσος δα! επιστρέφει στον ΘΟΚ

Η παραγωγή της Σκηνής 018 του ΘΟΚ Αριστοφάνης τόσος δα! των Κώστα Σιλβέστρου και Χριστίνας Αργύρη, επίστρεψε από το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022 στην Κεντρική Σκηνή – Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης με ανανεωμένη διάθεση, για να γεμίσει τα Σαββατοκύριακά μας μουσική, χρώματα και δράση, μέσα από ένα πρωτότυπο κείμενο του Κώστα Σιλβέστρου, βασισμένο σε έργα του Αριστοφάνη (Ειρήνη, Βάτραχοι, Όρνιθες).

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου: «Με φαντασία και ευρηματικότητα, αναπλάθεται μοναδικά ο θαυμαστός και παραμυθένιος κόσμος του αρχαίου κωμωδιογράφου, από τον οποίο δεν απουσιάζει το παιχνίδι, το όνειρο και οι αναφορές στη σημερινή πραγματικότητα.

Αριστοφανικοί ήρωες ζουν μεγάλες και μικρές περιπέτειες, αγωνίζονται, ξεπερνούν εμπόδια, τα παθήματά τους γίνονται μαθήματά μας, ενώ οι παρεξηγήσεις και οι ανατροπές γεννούν ασταμάτητα σπαρταριστές κωμικές καταστάσεις.

Ο Αριστοφάνης με όχημα το γέλιο μάς διδάσκει πώς να γίνουμε καλύτεροι και πιο ολοκληρωμένοι άνθρωποι και πολίτες. Η ζωηρή και φασαριόζικη «συμμορία» του σκηνοθέτη ξεδιπλώνει το ταλέντο της, μεταμορφώνεται, ξεφαντώνει με ζωντανή μουσική, χορό και τραγούδι, έτοιμη να μοιραστεί μοναδικές στιγμές γέλιου με τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους.

Αριστοφάνης τόσος δα7I3A4133©Γ. Χαραλάμπους17568

Κείμενο-Σκηνοθεσία-Στίχοι τραγουδιών: Κώστας Σιλβέστρος, Μουσική-Μουσική διδασκαλία: Χριστίνα Αργύρη, Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρίνα Χατζηλουκά, Χορογραφία-Κίνηση: Λία Χαράκη, Ειδικές κατασκευές: Ελένη Ιωάννου, Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς, Βοηθός σκηνοθέτη: Στέφανη Μουρούζη, Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού: Στέφανος Νεάρχου, Δημιουργία ηχητικών εφέ-Ηχογράφηση: Jean-Paul Sacy
Παίζουν: Κωνσταντίνος Ανδρονίκου, Πηνελόπη Βασιλείου, Γιώργος Ευαγόρου, Κλείτος Κωμοδίκης, İzel Seylani, Στέλλα Φιλιππίδου, Μαρία Φιλίππου, Νιόβη Χαραλάμπους

 Λευκωσία, Θέατρο ΘΟΚ

Κάθε Σάββατο στις 15:30 και Κυριακή στις 10:30

Αριστοφάνης τόσος δα7I3A3893©Γ. Χαραλάμπους17566

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy