Τα πράγματα δεν είναι εθνικά, είναι ταξικά

Η σκληροπυρηνική δεξιά του Βερολίνου ανέμενε να ανέλθει στην εξουσία η αυταδέλφη της Ματαιοπονεί ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης όταν ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χάρη Γεωργιάδη, έστω και τώρα να προβεί σε δήλωση στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης.

Για να ζητά κάτι τέτοιο έστω και τώρα, πιθανόν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν γνωρίζει τη δήλωση του Χάρη Γεωργιάδη ότι το μνημόνιο είναι το μανιφέστο του ΔΗΣΥ.

Δεν γνωρίζει ότι η δεξιά της Κύπρου χόρευε και χορεύει μονίμως σύμφωνα με το ρυθμό που δίνει η σκληροπυρηνική δεξιά της Γερμανίας, όπως αποκαλεί το κόμμα της κας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πιθανόν, επίσης, να μην γνωρίζει ότι αυτοί όλοι ήταν και παραμένουν οι «φίλοι» του κυβερνώντος ΔΗΣΥ και του Προέδρου Αναστασιάδη. Ούτε ότι ο μόνος απών από την Κύπρο κατά την κάθοδο του κ. Τσίπρα ήταν ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, αν και δήλωσε και το κρατά καμάρι ότι είναι ελληνόφωνος και εθνικόφρονας…


Η δεξιά της Κύπρου, ο ΔΗΣΥ με τους δορυφόρους του, είναι οι προστάτες του μεγάλου κεφαλαίου, κε Παπαδημούλη, οι οποίοι καταψήφισαν τα ελάχιστα που πρότεινε η κυβέρνηση Χριστόφια, για να αποφύγει το μηχανισμό στήριξης.

Ούτε αύξηση του εταιρικού φόρου με καταληκτική ημερομηνία ήθελαν ούτε φορολόγηση της μεγάλης αξίας περιουσίας. Τώρα οι «εθνικοί ευεργέτες και σωτήρες» και αύξηση του εταιρικού φόρου επέφεραν και οριζόντια φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας επέβαλαν.

Με πουπανοπροίτζιν… το κούρεμα, ασφαλώς και τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν περιέχονταν στο αρχικό μνημόνιο που συμφωνήθηκε με την κυβέρνηση Χριστόφια αλλά δεν υπογράφηκε, γιατί η σκληροπυρηνική δεξιά του Βερολίνου και των Βρυξελλών ανέμενε ν’ ανέλθει στην εξουσία η αυταδέλφη δεξιά της Κύπρου…

Είναι η ίδια δεξιά που μετά μανίας πολέμησε την αριστερή κυβέρνηση Χριστόφια, γιατί τόλμησε και για πρώτη φορά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέλαβε το πηδάλιο της εκτελεστικής εξουσίας.


Γιατί αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι -ο Γεωργιάδης, ο Αναστασιάδης, ο Αβ. Νεοφύτου και ο Ν. Παπαδόπουλος- να στηρίξουν την αριστερή κυβέρνηση της Αθήνας και το πρόγραμμά της; Τα πράγματα δεν είναι εθνικά, είναι ταξικά.

Και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Νεοφύτου και ο κ. Αναστασιάδης και ας μην το ομολογούν. Οπως το γνωρίζουν οι ομογάλακτοί τους στην Ισπανία και την Πορτογαλία, στην Ιρλανδία και στο Βερολίνο. Δεν είναι τυχαίο που ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Βέμπερ, επιμένει στις προσβλητικές δηλώσεις του για την κυβέρνηση Τσίπρα.

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες ο κ. Βέμπερ επανέλαβε τις ίδιες προκλητικές δηλώσεις στις οποίες προέβη λίγο μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον κ. Τσίπρα ζητώντας του να ακυρώσει την ελληνική ετυμηγορία και να εφαρμόσει το πρόγραμμα Σαμαρά! Τόση είναι η δημοκρατία τους!

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.