Τα  προεκλογικά εφάπαξ επιδόματα δεν είναι απάντηση στη δυσπραγία!

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, όπως τις ζούμε τα τελευταία δέκα χρόνια, οδηγούν σε περαιτέρω κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες. Είναι πολιτικές στήριξης του τραπεζικού και μεγάλου επιχειρηματικού κεφαλαίου σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων του λαού μας.


Η επικοινωνιακή προσπάθεια από το Προεδρικό και την Πινδάρου να μοιράσουν προεκλογικά επιταγές και εφάπαξ ποσά δεν επιλύει προβλήματα, αλλά προκαλεί επιπρόσθετα ερωτηματικά… Οι συμπολίτες μας, οι οποίοι υποφέρουν, δεν επαιτούν, αλλά διεκδικούν και απαιτούν εκείνα που δικαιωματικά θα έπρεπε να λαμβάνουν αν ζούσαν σε ένα κοινωνικό κράτος με ανθρώπινο και αλληλέγγυο πρόσωπο.

Τα προεκλογικά εφάπαξ επιδόματα δεν βελτιώνουν και ούτε βοηθούν τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του λαού μας. Χρειάζονται ολοκληρωμένες και στοχευμένες πολιτικές σε μόνιμη βάση, οι οποίες πραγματικά να στηρίζουν και να προστατεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και των απλών ανθρώπων του μόχθου και της δουλειάς. Πολιτικές που δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτή η κυβέρνηση, η οποία έχει ως σημαία τις νεοφιλελεύθερες και ιδεολογικο-πολιτικές της αγκυλώσεις. Πολιτικές που σε όλα τα μεγάλα θέματα εξυπηρετούν τους εργοδότες και το μεγάλο κεφάλαιο.

Μήπως είναι τυχαίο ότι στα δέκα χρόνια διακυβέρνησης ΔΗΣΥ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έχει αναπέμψει ούτε ένα νόμο που αφορούσε τα συμφέροντα και τις εξυπηρετήσεις των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων; Αντίθετα, πάμπολλες είναι οι αναπομπές νόμων, όπως και η τελευταία, οι οποίες στόχευσαν είτε φορολογικές ελαφρύνσεις για τα φτωχά και μεσαία στρώματα του λαού μας, είτε για βελτίωση και ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων.


Η 10χρονη διακυβέρνηση Αναστασιάδη – Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη είναι στιγματισμένη με μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα και διασπάθιση δημοσίου πλούτου, όπως η διάλυση του Συνεργατισμού και τα «χρυσά» διαβατήρια. Είναι κυβέρνηση που εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί το μεγάλο τραπεζικό, επιχειρηματικό και εκκλησιαστικό κεφάλαιο σε βάρος του δημόσιου πλούτου, σε βάρος του περιβάλλοντος, σε βάρος των απλών φορολογούμενων πολιτών.

Η απουσία Συνεργατικού Κινήματος άφησε χιλιάδες νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις σε απόγνωση. Οι νέες αυξήσεις που έρχονται στα επιτόκια θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των πολιτών. Χωρίς πρόσβαση σε δανεισμό δεν μπορεί κανένα νεαρό ζευγάρι, κανένας νέος επιστήμονας, καμία νεανική επιχείρηση να ξεκινήσει. Οι κυβερνώντες σκοτώνουν καθημερινά τα όνειρα των νέων μας και πρέπει να απομακρυνθούν από τη διακυβέρνηση τον ερχόμενο Φεβρουάριο…

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.