Τα πυρά του κατά κατώτατου μισθού και ΑΤΑ έστρεψε το ΚΕΒΕ

Το ΚΕΒΕ επέκρινε τις συντεχνίες για τις θέσεις τους στο θέμα του κατώτατου μισθού και της ΑΤΑ, καθώς διά στόματος του αντιπροέδρου του, Όθωνα Θεοδούλου, επέμεινε για τον κατώτατο μισθό ότι «είναι πρωτοφανές στα εργασιακά θέσμια να ζητείται η αναθεώρηση μιας συμφωνίας που μόλις έγινε και ακόμα δεν εφαρμόστηκε», ενώ έκανε λόγο για «στρεβλώσεις και αδυναμίες» σε ό,τι αφορά το ΓεΣΥ.

Ο κ. Θεοδούλου ουσιαστικά «επιτέθηκε» στον κόσμο της εργασίας και στα εργασιακά δικαιώματα, αφού διερωτήθηκε «κατά πόσο το κράτος με τα σημερινά δεδομένα της οικονομίας μπορεί να δώσει πλήρη ΑΤΑ στους 72.000 υπαλλήλους του χωρίς να κλυδωνιστούν τα δημόσια οικονομικά», κλείνοντας ουσιαστικά το μάτι στην κατάργησή της, πηγαίνοντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα προτείνοντας κάτι… νέο και ασαφές.

«Όχι μόνο δεν συζητούμε την πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ, αλλά προτείνουμε την αντικατάστασή της με ένα νέο σύστημα αυξήσεων που θα λαμβάνει υπόψη δείκτες», είπε ο κ. Θεοδούλου. Σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό, ο αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ μίλησε και πάλι χωρίς σαφήνεια, λέγοντας πως «το ΚΕΒΕ ζητά καλύτερη ρύθμιση για την πρόωρη αφυπηρέτηση στο 63ο έτος, κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων, απάλειψη του ανώτατου ορίου στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα κ.ά.»

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.