Τα ρίχνει στη δημόσια υγεία για τον αποκλεισμό παιδιών με ειδικές ανάγκες ο Προδρόμου

Γονείς: Θα μπορούσε να γίνει ατομική εξέτασηΤο καθήκον του Υπουργείου Παιδείας είναι να διασφαλιστεί το δικαίωμα εκπαίδευσης των παιδιών με ειδικές ανάγκες στις ειδικές μονάδες, αλλά είναι και ιερή υποχρέωση η προστασία της Υγείας τους δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.

Κατά τον ίδιο, κάποιοι ξεχνούν το δικαίωμα στην υγειονομική ασφάλεια και τη ζωή σημειώνοντας ότι το σχολείο δεν εξαντλείται στο μήνα Μάιο.

Τα περισσότερα παιδιά με ειδικές ανάγκες, δήλωσε ο Υπουργός, δεν είναι δυνατόν να μπουν στο σχολείο και να τηρήσουν τους κανόνες κάτι, που κατά τον ίδιο θα θέσει σε κίνδυνο συνοδούς και προσωπικό.

Γονείς: Θα μπορούσε να γίνει ατομική εξέταση

Η περίπτωση κάθε παιδιού θα έπρεπε να είχε εξεταστεί ατομική δήλωσε στη Μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Χρήστος Αυγουστίνος, επικρίνοντας την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην επιτρέψει στα παιδιά να επιστρέψουν στο στα Ειδικά Σχολεία και τις Μονάδες Ειδικής εκπαίδευσης

Ο Σύνδεσμος, τόνισε, ανέμενε ότι με συντονισμό από το Υπουργείο παιδείας θα υπήρχε κατάληξη στον τρόπο λειτουργίας της ειδικής εκπαίδευσης.

Σημείωσε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι θα υπάρξει συντονισμός για αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά, 14 ημέρες μετά, δεν έγινε κατορθωτή η συζήτηση των θεμάτων που αφορούσαν την επιστροφή των παιδιών στην ειδική εκπαίδευση.