Τα ρίχνει στον Άιντε ο Πρόεδρος για την ιδέα της λύσης των δύο κρατών

Στον τέως ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Μπαρθ Άιντε ρίχνει την ευθύνη ο πρόεδρος της δημοκρατίας για την διάδοση της θέσης ότι υποστηρίζει λύση δύο κρατών.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ο Φιλελεύθερος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποδεικνύει ότι αυτός που θα αποφασίσει για τη λύση του Κυπριακού είναι ο λαός επισημαίνοντας ότι ο ίδιος είναι αρκούντως πραγματιστής για να ξέρει ότι η λύση δύο κρατών δεν θα γίνει αποδεκτή.

Πρόσθεσε ότι αποστέλλει επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ενόψει των νέων προσπαθειών, με συγκεκριμένες εισηγήσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν θετικό κλίμα και να συμβάλουν καθοριστικά στην προσπάθεια για επίτευξη λύσης.

Ανέφερε παράλληλα ότι δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής στην άτυπη πενταμερή ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα εξηγώντας ότι εκείνος που θα αρνηθεί την πρόσκληση θα του αποδοθούν ευθύνες.

Σε ότι αφορά την δήλωση του Αρχιεπισκόπου ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι έγινε καλόπιστα και πως οφειλόταν σε μία εσφαλμένη αντίληψη ως προς τις θέσεις που υποστήριξε.

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy