Τα ρίχνει στους ειδικούς ο Υπουργός Παιδείας για την ειδική εκπαίδευση

Απάντηση στις επικρίσεις γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες που φοιτούν σε δημόσια σχολεία και έλαβαν χθες βράδυ ενημέρωση από το Υπουργείο ότι δεν θα προσέρχονταν σήμερα στις σχολικές αίθουσες, έδωσε ο Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι η απόφαση λήφθηκε στη βάση επισημάνσεων των ειδικών. Πρόσθεσε ότι τα παιδιά που φοιτούν σε ειδικές μονάδες, όπως τους είπαν οι ειδικοί, σε αρκετές περιπτώσεις χρειάζονται ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης.

Ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι προκειμένου να μην αυτοσχεδιάζουν, έχει οριστεί μια επιτροπή με ειδικούς γιατρούς από το Υπουργείο Υγείας που θα εξετάσουν αυτές τις περιπτώσεις. Πρόσθεσε ότι είναι θέμα μερικών ημερών να εξεταστούν οι διάφορες περιπτώσεις και να ξεδιαλύνουν τα πράγματα. Όπως είπε, τις επόμενες ημέρες κάποια από αυτά τα παιδιά θα αρχίσουν να επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες.

Επίσης, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι η προσέλευση των μαθητών είναι αθρόα και λίγα παιδιά λείπουν. Σημείωσε ότι οι διαγνωστικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν και το Υπουργείο θα παρακολουθεί την κατάσταση πραγμάτων, προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις στηρίζονται στις αποφάσεις των ειδικών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.