Τα σχολεία ξεκίνησαν, το Υπουργείο Παιδείας ψάχνει ακόμη συνοδούς…

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


 

Μπορεί τα σχολεία να ξεκίνησαν τις εργασίες τους, ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας παρουσιάζεται ακόμη μια φορά ανέτοιμο, αφού δεν υπάρχουν σχολικοί συνοδοί. Ωστόσο, ο αρμόδιος Υπουργός Πρόδρομος Προδρόμου ερωτηθείς χθες επί του θέματος παίζει με τις λέξεις λέγοντας ότι «για να μιλήσουμε για έλλειψη σχολικών συνοδών θα πρέπει πρώτα να οριστούν οι σχολικοί συνοδοί». «Αυτή τη στιγμή γίνεται αυτή η διαδικασία. Τα σχολεία έχουν ξεκινήσει πριν μερικές μέρες. Καταγράφονται οι ανάγκες. Έχουμε πει ότι με βάση τα δεδομένα που έχουμε υπόψιν, το Υπουργείο Παιδείας θα δώσει τους/τις σχολικούς/κές συνοδούς που θα χρειαστούν», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά πρόσφατο περιστατικό σε σχολείο της Λεμεσού όπου οι πληροφορίες αναφέρουν πως ένα από τα παιδιά που εμπλέκεται δεν είχε σχολικό συνοδό ενώ θα έπρεπε, ο κ. Προδρόμου είπε πως «το συγκεκριμένο περιστατικό, που λέτε, δεν είμαι βέβαιος αυτή τη στιγμή, ούτε είμαι βέβαιος ότι δεν υπήρχε σχολικός συνοδός, ούτε γνωρίζω εάν υπήρχε κάποια ευθύνη».

«Θα διερευνηθεί πολύ συγκεκριμένα. Θα δούμε τι συμβαίνει. Αλλά η μεγαλύτερη εικόνα είναι -και το έχω ξαναπεί- να κάνουν υπομονή οι ενδιαφερόμενοι γονείς. Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος. Ήδη έχουμε επισημάνει ότι το σύστημα που υπάρχει, με τις επαρχιακές επιτροπές, όπως προβλέπει η νομοθεσία, καταλήγει σε χρονοτριβή, σε καθυστερήσεις. Δεν το θέλουμε. Είναι κάτι που έχουμε ξεκινήσει για να το αλλάξουμε. Διότι όταν έγιναν αυτές οι δομές πριν 5, 8, 10 χρόνια, ο μαθητικός πληθυσμός της ειδικής εκπαίδευσης ήταν ένα πολύ μικρό μέρος από τις περίπου 12.000 που έχουμε σήμερα», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, «είναι καιρός να αναθεωρήσουμε προς το καλύτερο και κάποιες διαδικασίες, όπως είναι η πρόταση που έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο για να συσταθεί ένα Κέντρο Αξιολόγησης της Ειδικής Εκπαίδευσης, όπου εκεί ένας από τους στόχους θα είναι να διεκπεραιώνονται ταχύτερα οι αιτήσεις, οι περιπτώσεις που θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και να μην έχουμε αυτή την εικόνα να ξεκινά η σχολική χρονιά για να περιμένουμε ακόμα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.