Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας στα κατεχόμενα.Σύμφωνα με τις λεγόμενες αρχές του ψευδοκράτους, η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε γύρω στις έξι και μισή το απόγευμα στη θάλασσα της Αμμοχώστου  όπου επικρατούσε θαλασσοταραχή.

Τα θύματα είναι ο πατέρας Ramazan Katırcı ηλικίας 48 ετών, η μητέρα Filiz Katırci ηλικάς 40 ετών, η κόρη της οικογένειας Merve Katırci ηλικίας 18 ετών και γιος Mert Katırcı ηλικίας 13 ετών. Πολίτες που αντιλήφθηκαν τις κραυγές των θυμάτων, κατάφεραν να διασώσουν την κόρη της οικογένειας Katırcı ηλικάς 12 ετών, η οποία διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο των κατεχομένων, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο 32χρονος Οσμάν Γκιοζτάς, ο οποίος έσπευσε για τη διάσωση των μελών της οικογένειας επίσης κινδύνευσε να πνιγεί και μεταφέρθηκε πρώτα στην Αμμόχωστο και ακολούθως σε νοσοκομείο, στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Θλίψη για την οικογενειακή τραγωδία εξέφρασε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ενώ είπε ότι «το κράτος θα πρέπει να αναλάβει τη φροντίδα του 12χρονου παιδιού». Οι κηδείες των τεσσάρων μελών της οικογένειας θα γίνουν την Κυριακή.

Την περασμένη εβδομάδα στη συγκεκριμένη παραλία καταγράφηκαν έξι συνολικά πνιγμοί λουόμενων, με αποτέλεσμα ο ψευδοπρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ να εκδόσει γραπτή ανακοίνωση στην οποία εκφράζει λύπη για την οικογενειακή τραγωδία και καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν μεταβαίνουν για μπάνιο στη θάλασσα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρμοδίων.