Τα Βρετανικά Πανεπιστήμια που συμφώνησαν σε μειωμένα δίδακτρα

Aριθμός Βρετανικών πανεπιστημίων μεταξύ των οποίων τα πανεπιστήμια του Leicester, Warwick και του Reading, αποφάσισαν να προσφέρουν κατ’ εξαίρεση σε στρατεύσιμους που είχαν εξασφαλίσει θέση για φέτος το ίδιο ύψος διδάκτρων που ισχύει για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος και για το επόμενο.

Αυτό αναφέρει ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης σε απαντητική του επιστολή σε ερώτηση (ημερομηνίας 6 Αυγούστου 2020) της βουλευτού του ΑΚΕΛ, Ειρήνης Χαραλαμπίδου που ζήτησε από τον ΥΠΕΞ να ενημερώσει την Βουλή γιατί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την βρετανική κυβέρνηση για τα ζητήματα των Βάσεων λόγω Brexit δεν τέθηκε και το θέμα των Κυπρίων φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικότερα, στην απαντητική του επιστολή προς τη Βουλή κατόπιν ερώτησης της βουλευτού, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι πολίτες και από τα 27 Κράτη Μέλη που επέλεξαν ή προγραμμάτιζαν να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και που επηρεάζονται από τις συνέπειες του Brexit. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέβαλε – εκ μέρους όλων των Κρατών Μελών της Ένωσης – ευρύτερες προτάσεις για όλα τα θέματα που άπτονται της κινητικότητας των πολιτών συμπεριλαμβανομένης και της διευκόλυνσης των φοιτητών. Ωστόσο, μέχρι και τη στιγμή αυτή, η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αρνείται κάθε συζήτηση για τα εν λόγω θέματα ενώ παράλληλα θα πρέπει να επισημανθεί και το ιδιωτικό καθεστώς των πανεπιστημίων στο Ηνωμένο Βασίλειο που καθιστά τη δυνατότητα επηρεασμού των όποιων σχετικών αποφάσεων πρακτικά πιο δύσκολη» επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Χριστοδουλίδης.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News