Τα βρήκαν για «βουλευτικές εκλογές» στις 06 Φεβρουαρίου στα κατεχόμενα

Την σύγκλιση «κυβέρνησης» και αντιπολίτευσης στην διεξαγωγή πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» στις 6 Φεβρουαρίου 2022 ανακοίνωσε ο «πρόεδρος» της «βουλής», Οντέρ Σενάρογλου, όχι όμως και την συμφωνία στην αρχική ημερομηνία έναρξης των προεκλογικών απαγορεύσεων.

Σε δηλώσεις του στα κατεχόμενα ο κ. Σενάρογλου είπε ότι σήμερα δεν κατέστη δυνατό να συνεδριάσει η ολομέλεια της «βουλής» (ΣΣ: δεν υπήρξε απαρτία και στις δύο προσπάθειες) και θα ξαναγίνει προσπάθεια αύριο στις 10 το πρωί.

Για τις προεκλογικές απαγορεύσεις, ανέφερε ότι κανονικά αρχίζουν 2 μήνες πιο νωρίς και θα πρέπει να ξεκινήσουν στις 6 Δεκεμβρίου προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση έφερε διαφορετική πρόταση γι’ αυτό. Η αντιπολίτευση πρότεινε να ξεκινήσουν οι προεκλογικές απαγορεύσεις, είπε, την ημέρα που θα καθοριστεί/συμφωνηθεί η ημερομηνία των «εκλογών», αλλά ο πρόεδρος του ΚΕΕ και «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ δεν το δέχθηκε.

Σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν αναφέρει ότι εάν γίνουν πρώρες «βουλευτικές» στις 6 Φεβρουαρίου είναι προϋπόθεση να υπάρξουν αλλαγές στον «εκλογικό νόμο». Κανείς δεν μπορεί να περιμένει ότι θα είμαστε δεκανίκια για εκείνους που δημιούργησαν αυτήν την καταστροφή για να προσθέσουν κι άλλη καταστροφή, πρόσθεσε.

Αφήνοντας να εννοηθεί ότι η «κυβέρνηση μειοψηφίας» θέλει να προχωρήσει σε κομματικές παραχωρήσεις «υπηκοοτήτων» μέχρι τις πρόωρες «βουλευτικές» και να συνεχίσει την διανομή οικοπέδων και τις προσλήψεις στο «δημόσιο», ο κ. Ερχιουρμάν σημείωσε ότι δεν έχει ούτε την απαραίτητη απαρτία για να συνεδριάσει η «βουλή».

Και ο Κουντρέτ Οζερσάι σε δική του ανάρτηση σημειώνει ότι εάν πάνε σε πρόωρες «εκλογές» από την αρχή το κόμμα του (το ΚΛ) έχει πει πως δεν πρέπει να είναι με αυτή την «κυβέρνηση», αλλά με «κυβέρνηση» τεχνοκρατών.

Εξέφρασε δε σοβαρές ανησυχίες ότι εάν η «κυβέρνηση» παραμείνει μέχρι τις «βουλευτικές» θα επικρατήσει ο κομματισμός και θα προχωρήσουν σε διανομή αγροτικών εκτάσεων, προσλήψεις, παραχώρηση «υπηκοοτήτων», αδειών μεταφοράς, αδειών για γεωτρήσεις, μίσθωση ιδιόκτητων περιουσιών και χορήγηση δανείων από την «τράπεζα ανάπτυξης». Από σήμερα μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου που θα αρχίσουν οι απαγορεύσεις, πρόσθεσε, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τί είναι ικανοί να κάνουν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.