Δεν τα βρήκαν για τα πρωτόκολλα στα σχολεία

Γονείς Μέσης: Ενδεχόμενη αλλαγή θα διαταράξει την εκπαιδευτική διαδικασία

Δεν υπήρξε οριστική κατάληξη σε σχέση με την αναπροσαρμογή των πρωτοκόλλων στα σχολεία, μετά από χθεσινή τηλεδιάσκεψη των αρμοδίων.

Συγκεκριμένα, Υπουργείο Παιδείας και μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής συζήτησαν χθες θέματα που αφορούν τους υγειονομικούς κανόνες και την τήρηση των πρωτοκόλλων, την οργάνωση των Παγκύπριων Εξετάσεων, όπως και γενικότερα τη λειτουργία των σχολείων στη διάρκεια της πανδημίας. Το ΥΠΠΑΝ αναφέρει ότι στο πλαίσιο της διάσκεψης έγινε μια παραγωγική συζήτηση αναφορικά με την οργάνωση των Παγκύπριων Εξετάσεων με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων και ιδιαίτερα όσον αφορά τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στις εξετάσεις τυχόν κρουσμάτων και στενών επαφών.

Σημειώνει δε, ότι θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις της Διυπουργικής Επιτροπής για Θέματα Ασφάλειας και Ιχνηλάτησης στα Σχολεία, στην οποία συμμετέχει και η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, ώστε να διαμορφωθεί το πρωτόκολλο για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, ενώ θα εξεταστούν και εισηγήσεις που γίνονται για την αναπροσαρμογή των πρωτοκόλλων στα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε αναθεωρημένο πρωτόκολλο, ωστόσο παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση έγινε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, λίγες ώρες αργότερα το ΥΠΠΑΝ εξέφρασε σε έντονο ύφος τη δυσαρέσκειά του, χαρακτηρίζοντας το πρωτόκολλο πρακτικά ανεφάρμοστο. Σημειώνεται δε, ότι η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης ζητά όπως παραμείνουν σε ισχύ τα υπάρχοντα πρωτόκολλα, χωρίς διαφοροποίηση, μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, για να μη διαταραχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ παράλληλα εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους για την ξαφνική απόφαση για τη διαφοροποίηση του πρωτοκόλλου ιχνηλάτησης κρουσμάτων σε σχολεία.

Σε σχετική ανακοίνωση η Συνομοσπονδία εκφράζει την άποψη ότι «τα μέτρα είναι παράλογα, υπερβολικά, δημιουργούν φοβερή αναστάτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία, διαταράσσουν τη λειτουργία των σχολείων και την ψυχολογία των παιδιών».

Συνεχίζονται τα διαδικτυακά μαθήματα σε μη σχολικό χρόνο

Τα διαδικτυακά μαθήματα για μαθητές και μαθήτριες συνεχίζονται αυτό το Σάββατο 10 Απριλίου 2021, από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 12:00μ., με θέμα την Οδική Ασφάλεια, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του το ΥΠΠΑΝ. Σημειώνει ότι η συγκεκριμένη θεματική απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, οι οποίοι/ες μπορούν να την παρακολουθήσουν στο σύνδεσμο: http://bit.ly/moec02

Ειρηναίος Πίττας

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.