Ταυτόχρονα θα ανακοινωθούν τα ΜΟΕ δηλώνει ο Μπαρίς Μπουρτζιού

Ταυτόχρονα θα ανακοινωθούν τα ΜΟΕ στα οποία θα καταλήξουν οι διαπραγματευτές, δήλωσε στην τ/κ εφημερίδα “Κίπρις”, ο “εκπρόσωπος” της “προεδρίας”, Μπαρίς Μπουρτζιού επιβεβαιώνοντας την αρχή στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές, όπως είχε ανακοινώσει και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Μπουρτζιού απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας είπε ότι υπάρχει κατανόηση και στις δύο πλευρές πως πρέπει να εργαστούν προς την κατεύθυνση του να υπάρξει κάποια εξέλιξη στη συνάντηση των ηγετών στις 28 Μαΐου. Σε περίπτωση που αυτή η εργασία αποδώσει, οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τους ηγέτες, σε αντίθετη περίπτωση οι ανακοινώσεις θα γίνουν με οδηγίες των ηγετών είτε από τους εκπροσώπους, είτε στην αμέσως επόμενη συνάντηση των ηγετών, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τα ΜΟΕ στα οποία αναφέρθηκε πρόσφατα ο Οζντίλ Ναμί, ο κ. Μπουρτζιού είπε πως τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Τ/κ διαπραγματευτής έχουν δημοσιοποιηθεί από τα επιμελητήρια ήδη και σημείωσε ότι έχουν ήδη καθοριστεί τα κριτήρια που καθορίζουν την προτεραιότητα των μέτρων που θα συζητηθούν και αυτά είναι προς “μέγιστο και κοινό όφελος και των δύο κοινοτήτων” και “να μπορούν γρήγορα και πρακτικά να εφαρμοστούν”.

Ως προς το σημείο από το οποίο θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι έχει γίνει μια τεχνική εργασία επί αυτού και αμέσως μετά θα καθοριστεί η κατάσταση.

Η “Κίπρις” αλλά και άλλες τ/κ εφημερίδες αναφέρονται σε δημοσιεύματα του ε/κ Τύπου πως τα ΜΟΕ που συζητούνται αφορούν την ενοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος, την κινητή τηλεφωνία και το χαλούμι.

Για το θέμα της κινητής τηλεφωνίας η “Γενί Ντουζέν” υπενθυμίζει πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του τ/κ επιμελητηρίου, Φικρί Τορός ότι το ζήτημα συζητείται εδώ και δύο χρόνια και πλέον έχει φτάσει στο τελικό στάδιο. Υπάρχουν, πρόσθεσε, κάποια σημεία που πρέπει να τύχουν διαχείρισης και αφορούν το “νότο” και “στο σημείο που βρισκόμαστε περιμένουμε ένα αποτέλεσμα”.

Σύμφωνα με τη “Γενί Ντουζέν” ο γενικός διευθυντής της ιδιωτικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Telsim, Ρασίμ Καράς δήλωσε ότι βλέπουν θετικά τη διεύρυνση της επικοινωνίας στο “νότο” και την υπηρεσία περιαγωγής και έχουν γίνει όλες οι βελτιώσεις γι` αυτό. Η ενοποίηση των δικτύων GSM στην Κύπρο είναι πολιτική απόφαση, κατά τον ίδιο, και σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο κοινοτήτων, οι ίδιοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν αυτή την υπηρεσία, λέγοντας ότι τεχνικά είναι ήδη έτοιμοι να το πράξουν. Αυτή τη στιγμή, είπε, είναι έτοιμοι να προσφέρουν στο Κύπριο την υπηρεσία που έχει όταν πηγαίνει στην Αγγλία και όταν περνά στη “νότια” Κύπρο.

ΚΥΠΕ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.