Ταιβάν όπως…Ουκρανία: Μετά την Πελόζι, πάνε και οι Γερμανοί στο νησί

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ταϊβάν στο τέλος Οκτωβρίου σε μια χρονική στιγμή όπου οι ΗΠΑ ανέβασαν και πάλι το θερμόμετρο, με την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της χώρας, Νάνσι Πελόζι να επισκέπτεται το νησί 25 χρόνια μετά την επσίκεψη υψηλόβαθμου στελέχους της Κυβέρνησης των ΗΠΑ, ανεβάζοντας τις εντάσεις με την Κίνα.

Το ταξίδι των Γερμανών, το οποίο περιλαμβάνει ακόμη επισκέψεις στην Ιαπωνία και στο Χονγκ Κονγκ, είχε προγραμματιστεί πριν από την επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόσι.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 30 Οκτωβρίου και στην αποστολή αναμένεται να συμμετάσχουν μέλη και άλλων επιτροπών της Bundestag.

Σύμφωνα με τον ειδικό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μίχαελ Μπραντ, ο οποίος θα συμμετάσχει στην αποστολή, ενδεχόμενες αντιδράσεις του Πεκίνου «δεν αποτελούν λόγο ακύρωσης» της συμμετοχής του ή της επίσκεψης. «Η κινεζική ηγεσία πρέπει να προσέξει ώστε να μην εξελιχθεί απλώς σε έναν δράκο, ο οποίος εκτοξεύει απειλές στη διεθνή σκηνή. Χρειάζεται λίγη περισσότερη ασιατική πειθαρχία», είπε ο κ. Μπραντ.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε προγραμματίσει και το 2020 επίσκεψη στην Ταϊβάν, αλλά αναγκάστηκε να την ακυρώσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.