Ταλάτ: Πρωτοφανής παρέμβαση του Ερντογάν στη ζωή των Τ/κ

Έλα στο Google News

Για πρώτη φορά η Τουρκία επιχειρεί να επεμβαίνει σε τόσο μεγάλο βαθμό σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής των Τουρκοκυπρίων και να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς την άποψη τους, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο πρώην ηγέτης της Τ/κ κοινότητας Μεχμέτ Αλή Ταλάτ. Αυτό είπε δυσχεραίνει τις σχέσεις μεταξύ των δυο πλευρών.

Επισήμανε τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερτογάν πριν έρθει στα κατεχόμενα, σημειώνοντας ότι αυτές οι δηλώσεις τον ενόχλησαν καθώς ο ίδιος είναι άνθρωπος της ειρήνης και της λύσης. Ο κύριος Ταλάτ τόνισε ότι δεν τον βρίσκουν σύμφωνο οι πολεμικές ιαχές του Ερτογάν καθώς ο ίδιος επιθυμεί τη λύση του Κυπριακού διακαώς, γι αυτό και αποφάσισε να μην παραστεί στις εκδηλώσεις που έγιναν.

Ο κύριος Ταλάτ επέκρινε τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι άνοιξε τον δρόμο στην Τουρκία να προωθεί λύση δυο κρατών, καθώς με τους χειρισμούς του και στο Μοντ Πελεράν και στο Γκραντ Μοντανά είχε υποσχεθεί ότι θα προωθούσε λύση δυο κρατών. Από τότε η Τουρκία – πρόσθεσε – άρχισε να προωθεί λύση δυο κρατών. Ο ίδιος – είπε – ότι δεν θα καταφέρει υλοποιηθεί αυτή η πολιτική λόγω των διεθνών πιέσεων προς την Τουρκία.

Όσον αφορά την Αμμόχωστο είπε ότι το 3,5 % δεν αποτελεί σημαντικό έδαφος για να ξεκινήσει ξανά η ζωή εκεί και μάλιστα στο άμεσο μέλλον καθώς δεν υπάρχουν οι υποδομές.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.