Ταμασού Ησαΐας: Αδιάβλητες οι αρχιεπισκοπικές εκλογές

Êüóìïò ðåñðáôÜ ìðñïóôÜ áðü ôçí ÉåñÜ Áñ÷éåðéóêïðÞ Êýðñïõ, Ëåõêùóßá 18 Äåêåìâñßïõ 2022. ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Την ευαρέσκειά του για τη διεξαγωγή αδιάβλητων διαδικασιών στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές εξέφρασε σήμερα ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, πριν ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, την Κυριακή, στην Εκκλησία Αγίου Νικολάου, στην Έγκωμη, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρο.

Σημειώνοντας ότι «σήμερα είναι μια σημαντική και ιστορική μέρα για την Εκκλησία της Κύπρου» ο υποψήφιος για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο είπε ότι «είμαστε ευτυχείς γιατί υπάρχουν αδιάβλητες διαδικασίες και όντως θα αποτυπωθεί η βούληση του λαού που θα ψηφίσει».

Πρέπει όλοι σήμερα να συνειδητοποιήσουν ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να ψηφίσουν στις αρχιεπισκοπικές εκλογές, ανέφερε ο Μητροπολίτης Ταμασού, προσθέτοντας ότι η Εκκλησία της Κύπρου αφορά όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου, τους Χριστιανούς Ορθοδόξους, είτε εκκλησιάζονται είτε όχι.

«Αυτή η Εκκλησία τους ανήκει, είναι τα κληροδοτήματα των παππούδων τους, είναι η περιουσία των προγόνων τους και οφείλει η Εκκλησία και το πνεύμα της το αγιαστικό να τους μεταφέρει αλλά και τη στήριξή της και την ευημερία να τους χαρίσει» είπε.

Αρα, είπε, «θεωρώ ότι είναι η ώρα της αλλαγής. Αν ο κόσμος θέλει η Εκκλησία να ξαναγίνει φιλική προς τον κάθε άνθρωπο και με πρακτικές λύσεις να ξαναβρεθούμε κοντά του, να στηρίξουμε τους νέους, τους εργαζόμενους και τις ευάλωτες ομάδες όπως τους αξίζει, σήμερα πρέπει να σηκωθούν από τη ξεκούραση, να μας χαρίσουν 15 λεπτά για να φέρουν τη μεγάλη αλλαγή της ποιμαντικής της Εκκλησίας με πρακτικούς τρόπους και με πάρα πολύ αγάπη».

Ερωτηθείς ποια είναι τα μηνύματα που παίρνει και αν είναι χαμηλή η προσέλευση, ο Μητροπολίτης Ταμασού είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να δούμε την προσέλευση, πάντοτε είναι πυκνή το πρωί, «αναμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί, θεωρώ όμως ότι πρέπει να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι τους αφορά αυτή η εκλογή».

Πολλοί μη εκκλησιαζόμενοι ή ακόμη και αντίθετοι με την Εκκλησία λένε «Τι μας ενδιαφέρει;» είπε ο Μητροπολίτης. Ωστόσο πρόσθεσε «αν όντως θέλετε να σας αφορά η Εκκλησία και σε κάποιο στάδιο της ζωής σας να σας φανεί χρήσιμη, είναι αυτό το οποίο οι παππούδες σας και οι προγονοί σας ήθελαν, δώστε μας την ευκαιρία να αλλάξουμε τη ρότα του καραβιού και να τη φέρουμε κοντά στο λαό του Θεού».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy