Ταμείο για αποζημίωση των εκτοπισμένων ιδιοκτητών προτείνει το ΕΒΕ Αμμοχώστου

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Υιοθέτηση μέτρων για ισότιμη κατανομή των βαρών της εισβολής και κατοχής ζητά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε για δημιουργία ταμείου αποζημίωσης κουρεμένων καταθετών και κατόχων αξιόγραφων.

Το ΕΒΕΑ, σε ανακοίνωση, αναφέρει ότι το κράτος και η Βουλή καλώς μελετούν μέτρα για την αποκατάσταση της αδικίας για όσους έχουν πληγεί από το κούρεμα των καταθέσεων το 2013, μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και πολλοί εκτοπισμένοι καταθέτες και κάτοχοι αξιόγραφων, οι οποίοι θυματοποιούνται για δεύτερη φορά.

“Ταυτόχρονα όμως θέλουμε να επισημάνουμε και να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας για την παράλειψη των εκάστοτε κυβερνήσεων να υιοθετήσουν μέτρα για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των εκτοπισμένων που για 43 χρόνια στερούνται τα σπίτια και τα εισοδήματα από τις περιουσίες τους. Θα πρέπει επιτέλους το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του και να υιοθετήσει  μέτρα για την πραγματική Ισότιμη Κατανομή των Βαρών της τουρκικής εισβολής και κατοχής”, αναφέρεται.

Το ΕΒΕΑ προτείνει τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για σκοπούς αποζημίωσης και ενίσχυσης των εκτοπισμένων ιδιοκτητών για την απώλεια χρήσης επί των περιουσιών τους,  με την κατάθεση του τίτλου ιδιοκτησίας κατεχόμενης περιουσίας. Το ταμείο αυτό, αναφέρει το ΕΒΕΑ, θα βοηθήσει επίσης οικονομικά τους ιδιοκτήτες κατεχόμενων περιουσιών που έχουν άμεση ανάγκη “ώστε να μην αναγκάζονται να προσφύγουν στην επιτροπή περιουσιών των κατεχομένων και να ξεπουλούν τις περιουσίες τους έναντι πινακίου φακής”.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.