Τατάρ: 3 χιλιάδες αιτήσεις στην Επιτροπή Αποζημιώσεων για το Βαρώσι

Σημειώνεται ότι μέχρι πρόσφατα οι πληροφορίες στον τ/κ Τύπο έκαναν λόγο για περίπου 400 αιτήσεις Ελληνοκυπρίων

Ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ δήλωσε χθες ότι για τα Βαρώσια μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 3 χιλιάδες αιτήσεις από Ελληνοκύπριους και ξένους στην Επιτροπή Αποζημιώσεων, οι οποίοι ζητούν την επιστροφή των περιουσιών τους.

Όπως είπε, «με βάση το διεθνές δίκαιο οι περιουσίες θα επιστραφούν στους πρώτους ιδιοκτήτες τους ανάλογα με την απόφαση που θα λάβει η Επιτροπή Αποζημίωσης. Με αυτό τον τρόπο», πρόσθεσε, «θα υπάρξει μια διαδικασία ανοίγματος, αυτό είναι συμβατό με τα ανθρώπινα δικαιώματα». Ανέφερε επίσης ότι «αφού υποβάλουν αίτηση, εμείς επιστρέφουμε τις περιουσίες, επομένως από άποψης ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουμε καλή εξέλιξη». Ακόμη, είπε ότι «προσπαθούμε να μην κινούμαστε ενάντια στο διεθνές δίκαιο».

Σημειώνεται ότι μέχρι πρόσφατα οι πληροφορίες στον τ/κ Τύπο έκαναν λόγο για περίπου 400 αιτήσεις Ελληνοκυπρίων στην Επιτροπή Αποζημιώσεων για τα Βαρώσια.

Οι δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ έγιναν στο πρακτορείο Ανατολού, με αφορμή τη συμμετοχή του στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας. Επίσης, ο Ερσίν Τατάρ αναφέρθηκε στις επαφές του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι θα επιδράσουν θετικά στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.