Οι απευθείας πτήσεις προς τα κατεχόμενα θα είναι το πρώτο θέμα που θα τον απασχολήσει σε περίπτωση εκλογής του στην «προεδρία» τον Απρίλιο, ανέφερε ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και λεγόμενος πρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις στον δημοσιογράφο Γκιοκχάν Αλτίνερ της Kıbrıs Postası (29.01.20).

Χαρακτηρίζοντας το γεγονός ότι δεν μπορούν να γίνουν απευθείας πτήσεις ως «το μεγαλύτερο εμπόδιο» ενώπιον της «ΤΔΒΚ», ο Τατάρ είπε ότι έχει επαφές με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπορίς Τζόνσον στο θέμα των απευθείας πτήσεων μέσω φίλων του οι οποίοι κατέχουν σημαντικά πόστα εντός του Συντηρητικού Κόμματος.

Κατέρρευσε η ομοσπονδιακή λύση, ισχυρίζεται ο Τατάρ

Η Güneş γράφει ότι ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP), Ερσίν Τατάρ επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι κατέρρευσε η ομοσπονδιακή λύση και ότι πρέπει πλέον να συζητηθούν εναλλακτικά μοντέλα λύσης και μορφές συμφωνίας με πρώτη και κύρια την λύση δύο κρατών. Μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματός του στην κατεχόμενη Κυθραία, ο Τατάρ υποστήριξε ότι παρά το γεγονός ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ακιντζί διέπραξε λάθος με την συζήτηση των εγγυήσεων της Τουρκίας και την υποβολή χάρτη, η ελληνοκυπριακή πλευρά αποφεύγει την σύναψη συμφωνίας για να αποσπάσει περισσότερες υποχωρήσεις.