Τατάρ: Eπιτάχυνση της «ενσωμάτωσης» των κατεχομένων με την Τουρκία

Με την πολιτική Τατάρ κάθε μέρα θα εξαρτιόμαστε ακόμη περισσότερο από την Τουρκία, δηλώνει ο Τ. Ερχιουρμάν

 

​​​Eάν δεν γίνει αποδεκτό το μοντέλο λύσης των δύο κρατών που έχει προτείνει, το νησί θα διχάζεται συνεχώς, οι υδρογονάνθρακες στην περιοχή θα είναι αδρανείς και η διεθνής κοινότητα που ασχολείται με το Κυπριακό θα πρέπει να σκεφτεί «έξω από το κουτί», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ σε συνέντευξή του στην αγγλική Guardian. Εάν η διεθνής κοινότητα, είπε, δεν άρει το εμπάργκο και την απομόνωση, φυσικά η ενσωμάτωσή μας με την Τουρκία, από την οποία λαμβάνουμε βοήθεια, θα επιταχυνθεί.

Με την πολιτική του κ. Τατάρ δεν μπορούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, το Κυπριακό δεν μπορεί να λυθεί και κάθε μέρα θα εξαρτιόμαστε ακόμη πιο πολύ από την Τουρκία, αναφέρει σε ανάρτηση-σχόλιό του ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, σημειώνοντας ότι στη νέα αυτή πολιτική ο Ερσίν Τατάρ λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση για διαπραγμάτευση, λύση και «να σταθούμε στα δικά μας πόδια».

Είναι θέμα ερμηνείας, συνέχισε, αν «το να εξαρτιόμαστε καθημερινά λίγο περισσότερο από την Τουρκία» είναι κάτι που ανησυχεί τον ίδιο ή ένα είδος «απειλής» που πιστεύει ότι θα προκαλέσει ανησυχία στους άλλους.

Στην ανάρτησή του στα ΜΚΔ ο πρόεδρος του ΡΤΚ αναφέρει επίσης ότι ο κ. Τατάρ δεν φαίνεται να έχει «ντέρτι» να διεξάγει έναν διπλωματικό αγώνα προς όφελος του τ/κ «λαού» σε μια βάση που κανείς δεν θα μπορεί να απορρίψει, φέρνοντας δηλαδή στο προσκήνιο το ερώτημα προς τη Βρετανία, τα ΗΕ και τη διεθνή κοινότητα πως «ενώ λένε πως στηρίζουν μια λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα, την πολιτική ισότητα την απορρίπτει ο Αναστασιάδης», διερωτώμενος παράλληλα «τι κάνουν γι’ αυτό».

Σε δική του ανάρτηση ο γγ του ΡΤΚ, Ασίμ Ακανσόι, διερωτάται ποιον προσπαθεί να εκφοβίσει ο Ερσίν Τατάρ με αυτά που δήλωσε στην Guardian. Ο Ασίμ Ακανσόι επικρίνει την πολιτική Τατάρ στο Κυπριακό και γράφει ότι ο κόσμος ξέρει πως δεν μπορεί να υπάρξει λύση με αυτή, δεν οδηγεί πουθενά, δεν βασίζεται στους δικούς της ανθρώπους, δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε αξιοσέβαστη.

Υποστηρίζει δε ότι με τον Αναστασιάδη στο «νότο» και τον Τατάρ στο «βορρά», είναι αδύνατο το νησί να βρει την ηρεμία του. Δεν θα γίνουμε μέρος του αδιέξοδου παιχνιδιού που δημιουργήσατε, ούτε και θα γίνουμε απαισιόδοξοι, καταλήγει ο κ. Ακανσόι.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.