Τατάρ: «Φούσκα» η πρόταση Αναστασιάδη για επιστροφή στο Σύνταγμα του ’60

Ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ χαρακτήρισε «φούσκα» την πρόταση του Προέδρου Ανασταδιάδη για επιστροφή στο Σύνταγμα του ’60, επιμένοντας στη θέση του για λύση δύο κρατών.

Όπως ισχυρίστηκε, κάθε μερικούς μήνες που γίνεται προσπάθεια για έναρξη «αποτελεσματικών διαπραγματεύσεων βασισμένων σε γεγονότα και σε ίσα κατοχυρωμένα δικαιώματα των μερών», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πετά μια δήλωση «φούσκα», προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα. Ανέφερε επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «έχει χάσει την αξιοπιστία του», προσθέτοντας ότι «από τη μια έκανε λόγο για δύο κράτη, συνομοσπονδία, χαλαρή ομοσπονδία και τώρα μιλά για επιστροφή των Τ/κ στην Κυπριακή Δημοκρατία».

«Με την τελευταία του δήλωση, που είναι ασυνεπής και αδύνατο να εφαρμοστεί, ο Ε/κ ηγέτης αποκαλύπτει για άλλη μια φορά πόσο ανειλικρινής είναι στο θέμα μιας συμφωνίας», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ, προσθέτοντας ότι «η εποχή των κενών λέξεων και δηλώσεων που προορίζονται να φαίνονται χαριτωμένες τελείωσε. Είναι καιρός για δράση για συμφιλίωση, συνεργασία και σταθερότητα. Και ο τρόπος για να γίνει αυτό δεν είναι να γυρίσουμε πίσω, αλλά να κάνουμε τα βήματα προς τα εμπρός που απαιτούν οι μεταβαλλόμενες συνθήκες του νησιού για μια ρεαλιστική και βιώσιμη συμφωνία».

Ο Τ/κ ηγέτης αναφέρθηκε και σε μια ιστορία του 1963 κατά την οποία, όπως ισχυρίστηκε, ο Γλαύκος Κληρίδης είχε πει σε Τ/κ βουλευτές ότι δεν θα μπορούσαν να μπουν στη Βουλή και ότι εάν έμπαιναν, θα τους πετούσαν έξω.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy