Τατάρ: Η “ΤΔΒΚ” υπάρχει και θα υπάρχει


Δηλώσεις Τατάρ μετά την νίκη του: «Ο τουρκοκυπριακός λαός θα καθορίσει τους όρους της συμφωνίας για το Κυπριακό»

 

Σύμφωνα με τον Bayrak (18.10.20, brtk.net), ο υποψήφιος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) και νικητής των λεγόμενων προεδρικών εκλογών, Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι το σημαντικό για τους ίδιους είναι να εργαστούν με ενότητα και ομοψυχία για ένα μέλλον ασφαλές σε αυτά τα χώματα.

 

Απευθυνόμενος στους οπαδούς του στην κατεχόμενη Λευκωσία μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, ο Τατάρ ευχαρίστησε όλους τους άλλους υποψήφιους που «συνέβαλαν σε αυτή την εξέταση δημοκρατίας» και όλους τους υποψήφιους που εξέφρασαν στήριξη προς τον ίδιο. Ισχυρίστηκε ότι ενώ βιώθηκαν πολύ μεγάλα προβλήματα κατά την διαδικασία της πανδημίας, στα κατεχόμενα δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού.

 

Σημειώνοντας ότι διεξήγαγαν «πολύ πολύτιμες εργασίες» στην «κυβέρνηση» συνασπισμού του UBP με το Κόμμα του Λαού (ΗΡ), ο Τατάρ ευχαρίστησε τον Κουτρέτ Όζερσαϊ και την Τουρκία που τους παρείχε μεγάλη βοήθεια όταν αντιμετώπιζαν προβλήματα «δημοσιονομικά». Ο Τατάρ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγγίπ Έρντογαν και τον Αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι και επέκρινε «όσους είπαν κουβέντες για την Τουρκία χρησιμοποιώντας την ως υλικό» στην «προεκλογική» εκστρατεία.

 

Είπε ότι οι «εκλογές» ανήκουν πλέον στο παρελθόν και ότι στο εξής το θέμα που θα έχουν στην ατζέντα τους είναι το πώς θα μεταφέρουν την «ΤΔΒΚ» προς το μέλλον και πρόσθεσε ότι θα τα καταφέρουν.

 

Υποστηρίζοντας ότι πέτυχαν αυτή την νίκη με την έγκριση του «λαού» και ότι πρέπει να το δει αυτό ο κόσμος, ο Τατάρ ανέφερε ότι θα εκπροσωπήσει την «ΤΔΒΚ» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ψηλά το κεφάλι και όχι με σκυμμένο κεφάλι. Απευθυνόμενος στην διεθνή κοινότητα, ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «η ΤΔΒΚ υπάρχει και θα υπάρχει».

Σημειώνοντας ότι το θέμα της κυριαρχίας είναι πολύ σημαντικό και σημαίνει μονιμότητα, ο Τατάρ είπε ότι ουδέποτε θα καταστεί δυνατόν αποκοπούν οι δεσμοί της «ΤΔΒΚ» με την Τουρκία και ότι η «ΤΔΒΚ» θα υπάρχει εσαεί με το όνομα του δικού της κράτους. Υποστήριξε επίσης ότι ουδέποτε θα επιτρέψουν να επιτύχουν εκείνοι που επιθυμούν να αποδυναμώσουν τον αγώνα που διεξάγουν για την ύπαρξή τους οι Τουρκοκύπριοι σε αυτά τα χώματα.

 

Απευθυνόμενος στην ελληνοκυπριακή πλευρά που παρακολουθούσε τις «εκλογές», ο Τατάρ ισχυρίστηκε: «Είμαστε εδώ για μια συμφωνία, όμως ο τουρκοκυπριακός λαός με την δική του βούληση θα καθορίσει τους όρους αυτής της συμφωνίας».

 

Υποσχόμενος ένα πιο ευτυχισμένο μέλλον, ο Τατάρ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ευημερία που τους αξίζει θα επιτευχθεί κάτω από την στέγη του «κράτους της ΤΔΒΚ».

 

Πηγή: ΓΤΠ-Κλάδος Τουρκικών Θεμάτων

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News