Τατάρ: Μεγάλη έκταση στις Βάσεις και στο «νότο» ανήκει στα βακούφικα

Η «διοίκηση των βακούφικων» είναι μια ένδειξη του αγώνα αιώνων των Τουρκοκυπρίων, ένα από τα πρώτα ιδρύματα που ιδρύθηκαν από τους Οθωμανούς μετά την κατάκτηση του νησιού, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ ευχαριστώντας όσους βοήθησαν να φτάσουν τα βακούφικα μέχρι εδώ και να γιορτάζουν τα 450 χρόνια στην Κύπρο.

Υποστήριξε δε ότι στα βακούφικα ανήκει μεγάλη έκτασης γης στις Βρετανικές Βάσεις και τον «νότο», όπως αναφέρθηκε στις ελεύθερες περιοχές.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης είχε σήμερα συνάντηση με την «διοίκηση» των βακούφικων, με αφορμή τα 450 χρόνια από την ίδρυσή τους.

Αναφέρθηκε επίσης στην ομιλία του ιστορικού ηγέτη των Τ/κ, Φαζίλ Κιουτσιούκ για τα βακούφικα, λέγοντας ότι η «διοίκηση βακούφικων» κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες για να είναι υπό την αιγίδα των Τ/κ κατά την περίοδο της βρετανικής αποικιοκρατίας.

Στην «νότια» Κύπρο, κατά την έκφρασή του, και στις Βρετανικές Βάσεις «υπάρχουν χιλιάδες στρέμματα γης που ανήκουν στα βακούφικα. Είναι καθήκον μας να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τους νόμους τους. Μετέφερα την ευαισθησία μας στο θέμα τόσο στον Βρετανό ΥΠΕΞ όσο και στον Πρόεδρο της ΕΕ».

Πρόσθεσε δε ότι ο συνομιλητής σχετικά με τα ακίνητα που ανήκουν στα βακούφικα ενώ της περιοχής των Βάσεων πρέπει να είναι οι αρχές του ψευδοκράτους.

Σε μήνυμά του για την επέτειο ίδρυσης των βακουφίων, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι τα βακούφικα θα διαφυλαχθούν και συνεχίσουν να υπάρχουν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.