Παραδοχή Τατάρ για παρεμβάσεις της Τουρκίας στα εσωτερικά των τ/κ

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, μιλώντας στον τουρκοκυπριακό Τύπο, παραδέχθηκε ότι η Τουρκία πραγματοποιεί παρεμβάσεις στα εσωτερικά δρώμενα της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Στα πλαίσια των νέων δηλώσεων του, ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενδέχεται να επισκεφθεί τα κατεχόμενα στις 30 Μαΐου. Επίσης, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο λειτουργίας ενός νέου οδοφράγματος.


«Υπάρχουν παρεμβάσεις (στα εσωτερικά των Τ/κ) εδώ και χρόνια», ανάφερε ο Ερσίν Τατάρ σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», ο οποίος πρόσθεσε τα εξής: «Δεν γνωρίζουμε το πώς ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ εκλέχθηκε κατά τη διάρκεια του Σχεδίου Ανάν; Ο ίδιος ο Ταλάτ δεν δήλωσε κάποτε ότι ‘αν ήμουν στην Τουρκία, θα ψήφιζα το ΑΚΡ’;».

Κυπριακό και νέο οδόφραγμα

Ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε στο Κυπριακό, ισχυριζόμενος ότι «οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να χωνέψουν τους Τ/κ» και πρόσθεσε τα εξής: «Η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει την πολιτική των δύο κρατών. (Και αυτό διότι διαφορετικά) Σε περίπτωση που υπάρξει ομοσπονδιακή λύση, η Τουρκία θα αποχωρήσει πλήρως από την Κύπρο».


Στα πλαίσια της αναφοράς του στο Κυπριακό, ο κ. Τατάρ άγγιξε και το ενδεχόμενο της λειτουργίας ενός νέου οδοφράγματος ισχυριζόμενος ότι «η ε/κ πλευρά δεν συμφωνεί με την λειτουργία οδοφράγματος στην πύλη της Πάφου. (Ωστόσο) αξιολογείται το ενδεχόμενο της λειτουργίας του οδοφράγματος στην Μια Μιλιά».

Σημειώνεται ότι ο κ. Τατάρ διαφώνησε για μια ακόμη φορά με τα αντικατοχικά πανό και συνθήματα που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες στα κατεχόμενα, ισχυριζόμενος ότι «ένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοιες καταχρήσεις».

Η συνεχιζόμενη κρίση


Ο Τ/κ ηγέτης εστίασε και στην συνεχιζόμενη οικονομική κρίση αναφέροντας ότι «με την πανδημία ο τουρισμός συρρικνώθηκε κατά 80 τοις εκατό και η τριτοβάθμια εκπαίδευση να συρρικνώθηκε κατά 60 τοις εκατό. Τα έσοδα του κράτους έχουν καταρρεύσει. Ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας έχει προκαλέσει ακρίβεια. (Παρόλα αυτά) υπάρχει η στήριξη της Τουρκίας και συνεχής ροή χρημάτων».

Ο κ. Τατάρ στα πλαίσια των νέων δηλώσεων του, ζήτησε από τους «βουλευτές» του Κόμματος του Λαού (ΚΛ), που προηγουμένως αποφάσισε να αποχωρήσει από την «βουλή», να συνεχίσουν τα καθήκοντα τους στην «βουλή» και διαφώνησε με την ιδέα των πρόωρων «βουλευτικών εκλογών». Επίσης, τάχθηκε υπέρ της μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος από την Ανατολία στην Τουρκία με υποθαλάσσιο καλώδιο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.