Τατάρ: «Σκάνδαλο και ντροπή το ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά υποστηρίζει την τρομοκρατία»

Νέα κριτική στην ελληνοκυπριακή κοινότητα άσκησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο οποίος σε δηλώσεις του συσχέτισε τις εξελίξεις στο Κυπριακό με το κουρδικό ζήτημα. Είπε εξάλλου ότι εάν υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο, θα πρέπει να βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα και τη συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), ο παράνομος «Μπαϊράκ» μεταδίδει ότι μιλώντας σε ζωντανή μετάδοση, σε εκπομπή του CNN Türk, ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, σε είδηση της τουρκικής εφημερίδα Hurriyet στην οποία γίνεται αναφορά σε Ελληνοκύπριο δημοσιογράφο, το όνομα του οποίου σχετίζεται με την υπόθεση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και ο οποίος – σύμφωνα με το δημοσίευμα – συμμετείχε σε άσκηση της Εθνικής φρουράς.

Ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι «το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) είναι μια αιματηρή τρομοκρατική οργάνωση. Καταδικάζουμε κάθε είδους τρομοκρατία κατά της Δημοκρατίας της Τουρκίας». «Στην ελληνοκυπριακή πλευρά λειτούργησε παράρτημα του ΡΚΚ [Σ.Σ. ο Τ/κ ηγέτης αναφέρεται στο άνοιγμα γραφείου του «Κουρδικού Συνδέσμου Αλληλεγγύης» στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας]. Είναι μεγάλο σκάνδαλο και ντροπή το ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά υποστηρίζει την τρομοκρατία» πρόσθεσε.

Ο κ. Τατάρ άσκησε επίσης, κριτική και στην Ελλάδα προβάλλοντας τους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς στα ελληνοτουρκικά. Ακόμη, υποστήριξε πως «έχουμε το δικαίωμα στην κυριαρχία στην Κύπρο. Θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε αυτόν τον αγώνα μαζί με την μητέρα πατρίδα Τουρκία», είπε.

«Υπάρχουν δύο ίσοι λαοί στην Κύπρο. Ένας από τους δύο ιδρυτικούς εταίρους της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ο τουρκοκυπριακός λαός. Το κράτος μας βασίζεται στο νόμο. Δεν αντίκειται στο διεθνές δίκαιο. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω το κράτος μας με τη νέα μας πολιτική και το άνοιγμα των Βαρωσίων. Εάν υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο, θα πρέπει να βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα και τη συνέχιση της εγγύησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας», ισχυρίστηκε ακόμη ο κ. Τατάρ.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.