Ταξίδι στην Ρουμανία

23 – 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

 

 

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΙΝΑΙΑ – ΠΟΙΑΝΑ ΜΠΡΑΣΟΒ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για το Βουκουρέστι. Άφιξη, παραλαβή και μεταφορά στο ορεινό θέρετρο Σινάια. Εκεί θα ξεκουραστούμε και θα προγευματίσουμε σε τοπικό ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό Παλάτι Πέλες και το μοναστήρι του Κατακουζηνού. Συνεχίζουμε με προορισμό το δημοφιλέστερο ορεινό θέρετρο της Ρουμανίας Ποιάνα Μπρασόβ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: ΠΟΙΑΝΑ ΜΠΡΑΣΟΒ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΟΡΗ (ΠΥΡΓΟΣ ΜΠΡΑΝ)

Πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή στα περίφημα Καρπάθια Όρη όπου θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο του Δράκουλα στην περιοχή Μπράν. Το κάστρο χτίστηκε το 1377 με σκοπό να προστατεύσει την γύρω περιοχή από εισβολείς. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας στην μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ του 18ου αιώνα. Στη μαγευτική αυτή πόλη που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους, θα δούμε τη Μαύρη Εκκλησία που χρονολογείται από το 1477 (τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Ρουμανία), και την κεντρική πλατεία με το Δημαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΠΟΙΑΝΑ ΜΠΡΑΣΟΒ – ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ

Μετά το πρόγευμα θα έχουμε μια ολοήμερη εκδρομή στην γενέτειρα του Βλαντ Τσέπες, μια εξαιρετικά διατηρημένη μεσαιωνική πόλη που φωλιάζει σε ένα πανέμορφο λοφώδες εξοχικό τοπίο, την Σιγκισόαρα. Είναι η μοναδική κατοικημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης. Έντεκα πύργοι ορθώνονται περήφανα κατά μήκος των τειχών της πόλης. Στο εσωτερικό των τειχών, οι λιθόστρωτοι δρόμοι προσφέρονται για περιπάτους ανάμεσα στις όμορφες κατοικίες και τις άθικτες εκκλησίες του 16ου αιώνα. Η διακίνηση αυτοκινήτων απαγορεύεται μέσα στην πόλη γιατί έχει κηρυχθεί ιστορικά διατηρητέα από την UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνοκαι διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΠΟΙΑΝΑ ΜΠΡΑΣΟΒ – ΠΟΣΑΔΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Βουκουρέστι. Καθοδόν θα επισκεφθούμε το Μουσείο Κυνηγίου στην Ποσάδα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά βαλσαμωμένα είδη κυνηγίου. Άφιξη στο Βουκουρέστι, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνοκαι διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Μετά το πρόγευμα θα ανακαλύψουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Αρχίζουμε την πανοραμική ξενάγηση από την Ρωμαϊκή Πλατεία, την Αψίδα του Θριάμβου, το Μουσείο του Χωριού, την Πλατεία του Ελεύθερου Τύπου, το Δημαρχείο και το πάρκο Cismigiu, τη Νομική Σχολή, την Όπερα, την Ιατρική Σχολή «CarolDavilla» και συνεχίζουμε για το Προεδρικό Παλάτι Cotroceni, τον Βοτανικό Κήπο και τη Στρατιωτική Ακαδημία. Οδηγώντας κατά μήκος του ποταμού Dambovita θα φτάσουμε στο επιβλητικό Σπίτι του Λαού. Συνεχίζουμε για το Πατριαρχείο, την Πλατεία Πανεπιστημίου, την Ελληνική Εκκλησία και τον Πύργο της Πυροσβεστικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρόγευμα και η μέρα είναι ελεύθερη στη διάθεση σας. Προτείνουμε να κάνετε έξυπνες αγορές πριν έρθει το ευρώ ή ακόμα να κάνετε τις βόλτες σας στα μεγάλα πάρκα όπως το Herastrau που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης. Αξίζει να πάτε μια βόλτα στο καταπράσινο αυτό πάρκο ή ακόμα να απολαύσετε μια βαρκάδα στην ομώνυμη λίμνη που το περιβάλλει. Το βράδυ θα πάμε σε παραδοσιακό εστιατόριο όπου θα έχουμεδείπνο με φολκλορικό πρόγραμμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Μετά το πρόγευμα χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία σας ψώνια. Το βράδυ θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στη Λάρνακα.

 

Πτήσεις με TAROM (Ρουμάνικες Αερογραμμές)

Δευτέρα 23/07 – Λάρνακα – Βουκουρέστι    RO 256           02:40 – 05:00

Κυριακή 29/07 – Βουκουρέστι – Λάρνακα     RO 255           22:00 – 00:15 (ξημερώματα 30/07)

 

Ξενοδοχεία:

PIATRAMARE(Μποιάνα Μπρασόβ) ή παρόμοιο   4****

NHBUCHAREST(Βουκουρέστι) ή παρόμοιο          4****

 

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ:

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ                     € 699

ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ            € 860

ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ                   € 699

Παιδί 2 – 12 ετών (σε δίκλινο)           € 499

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Βουκουρέστι – Λάρνακα με απευθείας πτήσεις
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων €46
 • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
 • Διαμονή για 3 βράδια στη Ποιάνα Μπρασόβ σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*
 • Διαμονή για 3 βράδια στο Βουκουρέστι σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*
 • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
 • Επιπλέον πρόγευμα στην άφιξη
 • Πέντε (5) δείπνα σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Δείπνο με φολκλορικό πρόγραμμα σε παραδοσιακό εστιατόριο
 • Μεταφορές, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής
 • Ασφάλεια Ταξιδιού

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά
 • Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων
 • Ποτά στα φαγητά
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy