“Ταξιδιώτες του ονείρου”, έκθεση πειραματικής φωτογραφίας του Αθανασιου Αθανασίου

Θέα

“Ταξιδιώτες του ονείρου”, έκθεση πειραματικής φωτογραφίας του Αθανασιου Αθανασίου

Στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Στιγμές στο Μουσείο», ο φωτογράφος Αθανάσιος Αθανασίου παρουσιάζει στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου, μια ιδιαίτερα ανατρεπτική έκθεση με τίτλο «Ταξιδιώτες του Ονείρου».

Ο καλλιτέχνης μετατρέπει μια ρεαλιστική κατά τα άλλα φωτογραφία σε ένα έργο τέχνης στο οποίο θα αποδίδονται οι δικές του προσωπικές πινελιές, βασισμένο στην κατανόηση της σκηνής. Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης, “από μικρός με έλκυε και με απασχολούσε η τέχνη και πάντα ήθελα να δημιουργώ εικόνες αποτυπώνοντας τα συναισθήματά μου. Έτσι εργαζόμενος πλέον στον τομέα της φωτογραφικής τέχνης και έχοντας μπροστά μου ένα ακόμη πιο ευρύ πλαίσιο δημιουργίας με πολλές παραμέτρους, πειραματίστηκα και συνεχίζω να πειραματίζομαι με αριθμό τεχνικών φωτογραφίας που μου επιτρέπουν να εκφράζομαι, όπως για παράδειγμα η φωτογραφία καπνού”.

Χρησιμοποιώντας τον καπνό και δημιουργώντας παραστάσεις, σκηνές και εικόνες με αυτόν αλλά και μέσω αυτού, ο Αθανάσιος Αθανασίου προβάλλει την ανάγκη του για επικοινωνία σε έναν κόσμο όπου το όνειρο και το ταξίδι αποτελεί χώρο δημιουργίας και έκφρασης.

Λευκωσία, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένη

Μέχρι 8 Απριλίου. Δευτέρα- Κυριακή: 10:00-19:00. Είσοδος ελεύθερη

Για πληροφορίες: τηλ. 22 128 157

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.