Ταξιδιωτική λίστα Βρετανίας: «Αναμενόμενη η μη συμπερίληψη της Κύπρου στην πράσινη λίστα» – Αντίθετη άποψη από ΣΤΕΚ

Αναμενόμενο ήταν ότι η Κύπρος δεν θα βρισκόταν στην πράσινη λίστα της Βρετανία, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος του συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων Χάρης Παπαχαραλάμπους.

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι πολύ λίγες αλλαγές θα γίνουν αυτή την περίοδο καθώς οι προγραμματισμοί από τους Βρετανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες γίνονται για τα τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου.

Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει ετοιμότητα από όλους τους φορείς εάν ληφθεί απόφαση από τη βρετανική κυβέρνηση να βάλει την Κύπρο στην πράσινη κατηγορία. Είπε επίσης ότι αυτή τη στιγμή πετούν στην Κύπρο 35 διαφορετικές εταιρείες αλλά οι πτήσεις αυτές είναι κυρίως χωρίς τουρίστες και μάλιστα αρκετές από αυτές αναβάλλονται.

Αυτή την περίοδο είπε ο κύριος Παπαχαραλάμπους, οι περισσότεροι τουρίστες είναι από τη Ρωσία, ενώ μικρότεροι είναι οι αριθμοί τουριστών από Ουκρανία και Ισραήλ. Πρόσθεσε ότι από τον Ιούλιο έχουν αυξηθεί οι κρατήσεις από τη Γερμανία.

«Η Κύπρος θεωρούσε ότι θα έμπαινε στην πράσινη λίστα της Βρετανίας»

Η Κύπρος θεωρούσε ότι θα έμπαινε στην πράσινη λίστα της Βρετανίας, ωστόσο η απόφαση έδειξε ότι η κυβέρνηση της χώρας είναι αποφασισμένη να κρατήσει τους Βρετανούς στη χώρα για εσωτερικό τουρισμό, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ η Γενική Διευθύντρια του ΣΤΕΚ Χρυσέμιλη Ψηλογένη.

Εκτίμησε ότι εκ των πραγμάτων η βρετανική κυβέρνηση θα αναγκαστεί λόγω των έντονων αντιδράσεων που υπάρχουν στην ίδια τη χώρα να αλλάξει τη θέση της. Η κυρία Ψηλογένη είπε ότι αναμένεται ακύρωση των κρατήσεων που είχαν γίνει – έστω και μικρών – από Βρετανούς τουρίστες για τον Ιούνιο. Ωστόσο, σημείωσε, οι περισσότερες κρατήσεις από τη Βρετανία έγιναν από τον Ιούλιο.

Εκτίμησε επίσης ότι από το τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσουν και οι ναυλωμένες πτήσεις από τη Ρωσία, παρόλο που οι αριθμοί δεν θα είναι οι ίδιοι με εκείνους του 2019.

Στα θετικά η κυρία Ψηλογένη σημείωσε το γεγονός ότι η Κύπρος άνοιξε για πιο μικρές αγορές, όπως η Γερμανία που είναι στην πρώτη πεντάδα χωρών, η Γαλλία, η Ελβετία, η Ιταλία και η Αυστρία. Όλα, τόνισε, είναι ακόμη πάρα πολύ ρευστά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy