Ταξιδιωτικοί πράκτορες: Έχουμε μόνο ακυρώσεις και καθόλου κρατήσεις

Health workers in protective suits check the condition of a passenger on an airplane that just landed from Changsha, a city in a province neighboring the center of coronavirus outbreak Hubei province, in Shanghai, China January 25, 2020. REUTERS/David Stanway

Οικονομική στήριξη ζητούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αναφέροντας χαρακτηριστικά πως λόγω της σοβαρότητας της κρίσης, ο κλάδος απειλείται με κατάρρευση. «Δεν υπάρχουν κρατήσεις. Η ημερήσια εργασία είναι ακυρώσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας σε διάσκεψη τύπου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Βασίλης Σταματάρης ανέφερε ότι αντιπροσωπεύουν το 70% του εισερχόμενου τουρισμού και το σύνολο του εξερχόμενου τουρισμού.

Διαβάστε επίσης: 

Αυτά είναι τα συμπτώματα που θα εμφανίσετε εάν έχετε κορωνοϊό (εικόνες)

Κορωνοϊός: 185 αρνητικά δείγματα την Τρίτη

Ιερά Σύνοδος: Ελάτε εκκλησία και Τετάρτη/Παρασκευή – Δεν μεταδίδει η Θεία Κοινωνία

Ο Αναστασιάδης έδωσε οδηγίες για ζωντανή μετάδοση από…εκκλησίες

Με την οικονομική κρίση και την κατάρρευση της Cobalt, σημείωσε, πραγματοποιήθηκαν ζημιές πέραν του 1 εκατ. ευρώ.

Διεκδικούν ευρωπαϊκά κονδύλια για στήριξη αλλά και σχέδια παράτασης πληρωμών σε ΤΚΑ και ΦΠΑ.

Σημείωσε ωστόσο ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, υπάρχουν ταξιδιωτικά γραφεία που σκέφτονται ακόμα και τις απολύσεις προσωπικού ενώ υπάρχουν και γραφεία που σκέφτονται να βάλουν λουκέτο.

Από την πλευρά ο επίτιμος πρόεδρος του συνδέσμου Ακης Κελεπεσιης είπε ανάμεσα σε αλλα ότι τα όσα ζητούν από την κυβέρνηση είναι λιγα σε σύγκριση με το τι δικαιούνται. Πρόσθεσε ότι οι μήνες Μάριος και Απριλίου είναι χαμένοι αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι από τον Μάρτιο θα υπάρξει ανακαμψη.

Πρόσθεσε ότι για 2-3 μήνες το κόστος από την μείωση των πωλήσεων από τα ταξιδιωτικά γραφεία θα κυμανθεί γύρω στα 30 εκ. ευρω

Επίσης είπε ότι οι πλείστοι Κύπριοι που ακυρώνουν τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, τα μεταφέρουν για αργότερα. Σημείωσε ακόμα ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρχαν ακυρώσεις από Κύπριους πολίτες για ταξίδια στο εξωτερικό κατά τους καλοκαιρινές μήνες.

Στο μεταξύ, ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τις οικονομικές παρενέργειες που φέρνει η ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοιού στην Κύπρο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Υπουργείο Οικονομικών.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι εργοδοτικές οργανώσεις ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, οι Σύνδεσμοι των ξενοδόχων και οι Ταξιδιωτικοί πράκτορες.
Στόχος η εξεύρεση λύσεων ως προς το πώς αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τα όποια οικονομικά προβλήματα συνεπεία του περιορισμού των δραστηριοτήτων και του κοινού λόγω του ιου.

Οι σύνδεσμοι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσέλθει στη σύσκεψη με αιτήματα που αφορούν προγράμματα στήριξης και σχέδια κινήτρων προς τις επιχειρήσεις.

Ενωρίτερα υπήρξε και συνάντησή τους με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.