Ταξιδιωτικοί Πράκτορες: Προετοιμασία για τη νέα τουριστική περίοδο μετά την νέα κατηγοριοποίηση χωρών

Ο σύνδεσμος ταξιδιωτικών πρακτόρων είχε ζητήσει από πριν τις αλλαγές στην κατηγοριοποίηση των χωρών, όπως την ανακοίνωσε χθες ο υπουργός μεταφορών, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του συνδέσμου Βασίλης Σταματάρης.

Εξέφρασε την ευχή οι αλλαγές αυτές να αποτελέσουν προπομπό στις αλλαγές που θα επέλθουν στον τουρισμό.

Ωστόσο, είπε, υπάρχουν και ζητήματα που θα πρέπει να εξεταστούν σε βάθος αλλά έχει σημασία τόνισε, ότι η νέα κατηγοριοποίηση θα ισχύσει από την πρώτη Μαρτίου, γεγονός που θα δώσει το χρόνο προετοιμασίας για την τουριστική περίοδο που θα αρχίσει αμέσως μετά.

Ο κλάδος, είπε, θα επιχειρήσει να έχει επαφές με όλους τους αρμόδιους για την έγκαιρη προετοιμασία και την επεξήγηση ζητημάτων που αφορούν το θέμα των ταξιδίων. Σημείωσε ακόμη ότι θα πρέπει να εξεταστούν ξανά τα ζητήματα που αφορούν τα τεστ που πρέπει να κάνουν οι ταξιδιώτες.

Την ίδια στιγμή θα πρέπει, τόνισε ο κύριος Σταματάρης, να κάνουμε όλες εκείνες τις θυσίες που απαιτούνται και να τηρούμε τους περιορισμούς, και να μη θεωρήσουμε ότι το εμβόλιο θα επιλύσει όλα τα προβλήματα.

 

 

Ο ΠΑΣΥΞΕ ζητούσε από καιρό να γίνουν αλλαγές στην κατηγοριοποίηση χωρών και η εξέλιξη αυτή είναι κάτι το θετικό που θα επιτρέψει τον προγραμματισμό για την επόμενη περίοδο, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο γενικός διευθυντής του συνδέσμου Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

Αίρεται, είπε, η αβεβαιότητα που υπήρχε και επέρχεται μια σταθερότητα που θα επιτρέψει έναν υποτυπώδη προγραμματισμό για να έχουμε καλύτερη τουριστική χρονιά σε σχέση με την περσινή. Ταυτόχρονα σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να πετούμε στα σύννεφα καθώς όλα εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας.

Το σχέδιο για τον εσωτερικό τουρισμό συνεχίζεται αλλά οι περιορισμοί που επιβάλλονται για τον κορωνοϊό εμποδίζουν την ανταπόκριση των πολιτών επισήμανε, ερωτηθείς, ο κύριος Ρουσουνίδης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.