Ταύτιση κράτους – ΔΗΣΥ και κινδυνολογία για την προοδευτική αλλαγή

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «δεσμεύτηκε» πριν δύο περίπου εβδομάδες ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία, λέγοντας ότι θα απαντά μόνο όταν επικρίνεται η κυβέρνηση και το «έργο» της. Δεν άντεξε ο άνθρωπος. Πιστός στα ξεδεσμεύομαι, παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση του ΔΗΣΥ και προέβη σε δηλώσεις όχι ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά ως κομματάρχης. Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εμπλακεί στην προεκλογική. Όσο θα πλησιάζουμε στις προεδρικές εκλογές, όχι μόνο ο ίδιος αλλά ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο θα επιστρατευθούν και θα κάνουν τα πάντα ώστε ο ΔΗΣΥ να παραμείνει στην εξουσία. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα είτε εκλεγεί ο Αβέρωφ είτε ο Χριστοδουλίδης. Είναι και οι δύο πολιτικά «παιδιά» του Προέδρου, με τους οποίους συνεργάστηκε άψογα στα εννέα και πλέον χρόνια που κυβερνά.

Εκείνο που φοβάται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι αυτό που αποκάλυψε δυνατά από το βήμα της κομματικής συγκέντρωσης του ΔΗΣΥ. «Όποτε εν ονόματι της αλλαγής, είπε, έγιναν πειράματα, προέκυψαν κίνδυνοι για τη χώρα»! Ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ φοβούνται την ουσιαστική προοδευτική αλλαγή και γνωρίζουν ότι ο μόνος που μπορεί να την επιφέρει είναι ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος στηρίζεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέφυγε στην κινδυνολογία λέγοντας ότι αν υπάρξει προοδευτική αλλαγή, θα χαθεί η σταθερότητα. Αλήθεια, για ποια ασφάλεια και σταθερότητα μιλά;

O Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε, τέλος, από «όσους έχουν το στίγμα του συναγερμικού και ρέει στο αίμα τους το συναγερμικό DNA, να μην προδώσουν την παράταξη, να μην προδώσουν την πατρίδα». Τέτοιες αναφορές, ιδιαίτερα παραμονές των μαύρων επετείων του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, αποτελούν μεγάλη πρόκληση για κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό άνθρωπο. Ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση είναι το γεγονός ότι ο κ. Αναστασιάδης ταυτίζει το ΔΗΣΥ με το κράτος. Αυτό δείχνει πόσο επικίνδυνοι είναι αν παραμείνουν στην εξουσία για άλλα πέντε χρόνια, είτε με τον Αβέρωφ είτε με τον Χριστοδουλίδη. Είναι λοιπόν υποχρέωση κάθε έντιμου δημοκράτη και πατριώτη, κάθε προοδευτικού ανθρώπου να συστρατευθεί με την προοδευτική αλλαγή στηρίζοντας Α. Μαυρογιάννη, για να απαλλαγούμε από τη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ και τις ολέθριες πολιτικές της για τον τόπο και τον λαό μας.

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.