Θέα/ Ορίζοντας

Teach Me Something Wonderful

Έκθεση του Σωκράτη Φατούρου στην  eins gallery

Η eins gallery παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Έλληνα εικαστικού Σωκράτη Φατούρου στην Κύπρο, με τίτλο “Teach Me Something Wonderful”.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΌπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου: «Ο Σωκράτης Φατούρος ανασυνθέτει αφηγήσεις και εικόνες από προηγούμενες εποχές, και ανασύρει μνήμες επιχειρώντας την ανακατασκευή τους με τη δημιουργία μιας εγκατάστασης μέσα στον χώρο της γκαλερί, όπου και μας καλεί να εισέλθουμε. Η κατασκευή ενός χώρου που διαμορφώνεται από χειρονομίες αποτελεί την αφετηρία μιας εμπειρικής κατάστασης για όποιον εισχωρήσει μέσα της.

Γεννιέται επομένως το ερώτημα ποιος είναι πραγματικά το κτήνος;

O τίτλος της έκθεσης, “Teach Me Something Wonderful”, φανερώνει άμεσα την ανάγκη του καλλιτέχνη να μάθει από εμάς τους θεατές ό,τι μπορούμε να αποκομίσουμε από την εμπειρία μας μέσα σε αυτό το πρωτόγνωρο περιβάλλον. Ο Φατούρος δημιουργεί ένα αφήγημα γύρω από τρεις βασικούς χαρακτήρες/θεματικές: το κτήνος, τους κυνηγούς και το δόλωμα. Αυτά τα τρία στοιχεία της εγκατάστασης, στοιχειοθετούν το αφήγημα στο οποίο καλείται να εισέλθει ο θεατής και να πάρει τη δική του θέση μέσα σε αυτό.

Τοποθετώντας εμάς τους θεατές σε αυτό το απροσδιόριστο και αποκομμένο περιβάλλον, ο Φατούρος μας παρακινεί σε μια διαδικασία αναστοχασμού και επαναπροσδιορισμού των εμπειριών μας πάνω στη θέαση τόσο του κόσμου όσο και του ίδιου μας του εαυτού. Γεννιέται επομένως το ερώτημα ποιος είναι πραγματικά το κτήνος;»

eins gallery

Μέχρι 4 Δεκεμβρίου 2021

  • Τετάρτη – Παρασκευή  4:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.
  • Σάββατο 11:00 π.μ – 4:00 μ.μ., ή με ραντεβού
www.einsgallery.com

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.