Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην καθημερινότητα μας (Ηχητικό)

Το μεγάλο και ενδιαφέρον ζήτημα των αλμάτων που κάνει η Τεχνητή Νοημοσύνη στις μέρες μας, ήταν στην ατζέντα της «Πρωινής Έκδοσης» του ΑΣΤΡΑ92,8 με τον Θανάση Αθανασίου. Φιλοξενούμενοι, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO), Γιώργος Δανός και ο ερασιτέχνης αστρονόμος, Digital artist και συνιδρυτής του Κυπριακού Οργανισμού Αστρονομίας, Ανδρέας Παναγιώτου. Μια συζήτηση που έγινε με τη συμβολή των ακροατών που με τις ζωντανές παρεμβάσεις τους έκαναν την εκπομπή ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο ως τεχνολογία του μέλλοντος. Τι είναι όμως είναι η τεχνητή νοημοσύνη ακριβώς και πώς επηρεάζει τις ζωές μας;

Η τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται στην ικανότητα μιας μηχανής να αναπαράγει τις γνωστικές λειτουργίες ενός ανθρώπου, όπως είναι η μάθηση, ο σχεδιασμός και η δημιουργικότητα. Η τεχνητή νοημοσύνη καθιστά τις μηχανές ικανές να ‘κατανοούν’ το περιβάλλον τους, να επιλύουν προβλήματα και να δρουν προς την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου. Ο υπολογιστής λαμβάνει δεδομένα (ήδη έτοιμα ή συλλεγμένα μέσω αισθητήρων, π.χ. κάμερας), τα επεξεργάζεται και ανταποκρίνεται βάσει αυτών. Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης είναι ικανά να προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους, σε ένα ορισμένα βαθμό, αναλύοντας τις συνέπειες προηγούμενων δράσεων και επιλύοντας προβλήματα με αυτονομία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy