Η UEFA θέλει να γνωρίζει τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στις διοργανώσεις της για την περίοδο 2020-2021 μέχρι τον Ιούλιο. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, Μισέλ Ούβα, προσθέτοντας πως οι τοπικές Ομοσπονδίες θα ενημερωθούν σύντομα για το θέμα.

«Κάθε Ομοσπονδία, από τις 55 που είναι μέλη της UEFA, έχει την ελευθερία να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα κριθεί το πρωτάθλημα σε συνεννόηση με την κάθε Λίγκα», δήλωσε αρχικά ο Ιταλός παράγοντας και πρόσθεσε: «Η UEFA θα ζητήσει τον Ιούλιο τη λίστα με τις ομάδες που έχουν προκριθεί για τις διασυλλογικές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Είτε τελικά ολοκληρώθηκε η σεζόν στα πρωταθλήματα είτε όχι, η UEFA, θα πρέπει να γνωρίζει τις ομάδες των επόμενων διοργανώσεων για να καταρτίσει το πλάνο της». 


Ο κ. Ούβα διευκρίνισε ότι η κάθε Ομοσπονδία είναι υπεύθυνη για να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα κριθούν οι τίτλοι των διοργανώσεων της, καθώς και οι ομάδες που θα παραμείνουν ή θα υποβιβαστούν σε κάθε Κατηγορίας, όπως και για τυχόν άλλες εκκρεμότητες σε περίπτωση που η πανδημία του κορονοϊού δεν επιτρέψει την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων στα γήπεδα.