Μετά τους «Φύλακες της Ειρήνης», και οι «Απόστολοι του Θεού» απαιτούν από την Sony Pictures να ματαιώσει την προγραμματισμένη για την ημέρα των Χριστουγέννων πρώτη προβολή της ταινίας The Interview, με δημόσιο μήνυμά τους το βράδυ της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου 2014. Διαφορετικά, τίθεται σε κίνδυνο η ειρήνη στην περιοχή και διακινδυνεύεται την πρόκληση πολέμου, γράφουν οι εισβολείς.

H κυβέρνηση της Βορείου Κορέας, αποποιείται την ευθύνη για τη «δίκαιη» κυβερνοεπίθεση στη Sony, η οποία θεωρήθηκε ως αντίποινα για την ταινία με θέμα τη δολοφονία του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν. Στην κωμωδία δύο αμερικανοί δημοσιογράφοι (Τζέιμς Φράνκο, Σεθ Ρόγκεν) συνεργάζονται με την CIA για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Τον Ιούνιο, η κυβέρνηση της Πιονγιάνγκ είχε στείλει επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία καταδίκαζε την ταινία ως «απροκάλυπτη υποστήριξη της τρομοκρατίας, καθώς και πράξη πολέμου». Τον ίδιο, το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA είχε μεταδώσει δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος απειλούσε τις ΗΠΑ με «ανελέητα αντίποινα».

Παράλληλα, οι άγνωστοι που θεωρείται ότι σχετίζονται με εκείνους που επέφεραν στις 24 Νοεμβρίου το πιο σοβαρό πλήγμα στα πληροφοριακά συστήματα επιχείρησης στα χρονικά, δημοσιοποίησαν πλήθος ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων υπαλλήλων της εταιρείας καθώς και διάσημων ηθοποιών. Ανάμεσά τους, διευθύνσεις κατοικίας και τηλέφωνα, καθώς και τα ψευδώνυμα με τα οποία διάσημοι όπως η Τζούλια Ρόμπερτς και ο Μπραντ Πιτ, κάνουν κράτηση δωματίου στα ξενοδοχεία που διαμένουν ταξιδεύοντας ινκόγκνιτο.

Εν τω μεταξύ, πανικό έχει προκαλέσει σε υπαλλήλους της εταιρείας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το οποίο τους απαιτείται να καταδικάσουν τις πρακτικές της Sony συνυπογράφοντας σχετικό ηλεκτρονικό έγγραφο, διαφορετικά διακινδυνεύουν οι ίδιοι αλλά και οι οικογένειές τους. Το FBI έχει οργανώσει αποστολή ειδικού κλιμακίου ειδικών για να τους ενημερώσει σχετικά, την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου.

Στην επέτειο των 20 χρόνων του Playstation και εν μέσω προσφορών, το κατάστημα παιχνιδιών της Sony δέχτηκε διαδικτυακά πυρά από την “Lizard Squad” και παρέμεινε κλειστό διεθνώς, τουλάχιστον επί δύο ώρες, την Δευτέρα.

in.gr