Τελεσίγραφο στο ΥΠΠΑΝ για εκπαιδευτικούς με αγορά υπηρεσιών

Η Βουλή ζητά αποκατάσταση του εργασιακού καθεστώτος πριν τη νέα σχολική χρονιά

 

Η Επιτροπή Εργασίας της Βουλής έδωσε τελεσίγραφο στο Υπουργείο Παιδείας για αποκατάσταση του εργασιακού καθεστώτος των εκπαιδευτικών που εργοδοτούνται με αγορά υπηρεσιών πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας, στην οποία το Υπουργείο Παιδείας περιορίστηκε για άλλη μια φορά στην παραχώρηση δεσμεύσεων, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση. Για το λόγο αυτό ορίστηκε νέα συνεδρία για τις 7 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ βάφτισε εν μία νυκτί εκατοντάδες εργαζόμενους εκπαιδευτικούς σε αυτοεργοδοτούμενους, στερώντας τους βασικά δικαιώματα. Επίσης, παρά τη σχετική απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου τον Οκτώβριο του 2020, η οποία δικαιώνει πλήρως τους εκπαιδευτικούς, η κυβέρνηση αρνείται να τους αποκαταστήσει. Αντί αυτού, κατέθεσε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο σε μια προσπάθεια να ακυρώσει την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου.

Σε δηλώσεις του μετά τη χθεσινή συνεδρία ο πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας και βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άντρος Καυκαλιάς, τόνισε την ανάγκη για άμεση αποκατάσταση του εργασιακού καθεστώτος των εκπαιδευτικών. Υπέδειξε επίσης ότι «δεν υπάρχει άνεση χρόνου και πρέπει να γίνουν πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα, δεν υπάρχει η πολυτέλεια της χαλάρωσης και δεν επιτρέπεται να αφήσει κανείς αυτό το θέμα να εκκρεμεί και να το βρούμε ξανά μπροστά μας με την ερχόμενη σχολική χρονιά». Επεσήμανε ακόμη ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις όσον αφορά την ημερομηνία έναρξης των προγραμμάτων, υποδεικνύοντας ότι «είναι απαράδεκτο να ξεκινά η σχολική χρονιά στις αρχές του Σεπτέμβρη, αλλά τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης να αρχίζουν τη λειτουργία τους στο τέλος του Οκτώβρη».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.