Ειδική τελετή διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα, η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στην Κύπρο, ο Δήμος Λευκωσίας και ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος για να γιορτάσουν την επέτειο της πρώτης επανδρωμένης διαστημικής πτήσης.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο μνημείο του πρώτου κοσμοναύτη, Γιούρι Γκαγκάριν, στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, στις 17:00, και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της τελετής προγραμματίζεται να απευθύνουν χαιρετισμό μεταξύ άλλων ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Κύπρο, Στάνισλαβ Οσάντσι, ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος, Γιώργος Δανός, και άλλοι, οι ποιοι θα καταθέσουν από κοινού λουλούδια στο μνημείο του Γιούρι Γκαγκάριν.

Η 12η Απριλίου είναι μια ξεχωριστή ημερομηνία στην ιστορία της παγκόσμιας επιστήμης και τεχνολογίας. Την ημέρα αυτή, το 1961, έγινε η πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση, η οποία άνοιξε μια νέα εποχή στην ιστορία της ανθρωπότητας – την εποχή της εξερεύνησης του διαστήματος.

Για την επέτειο έκανε χαιρετισμό και δηλώσεις στον Κυπριακό Οργανισμό Εξερεύνησης Διαστήματος και ο Κοσμοναύτης Προυνάριου, που τέλεσε ως Πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου Κοσμοναυτών/Αστροναυτών, καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ειρηνική Χρήση του Διαστήματος.