Τέλη Αυγούστου η εκτόξευση του μη επανδρωμένου πυραύλου για την Σελήνη

Το πρόγραμμα Αρτεμις της NASA για την επιστροφή στη Σελήνη θα μπορούσε να ξεκινήσει την πρώτη δοκιμαστική πτήση χωρίς πλήρωμα στις 29 Αυγούστου, ανακοίνωσε η Υπηρεσία.

Η αποστολή Artemis-1 θα είναι η πρώτη από μια σειρά αποστολών στην επιδίωξη των ΗΠΑ για επιστροφή των αστροναυτών στην Σελήνη.

Αυτή τη φορά όμως δεν πρόκειται μόνο για ένα “περίπατο” αλλά για την δημιουργία μιας διαρκούς παρουσίας εκεί και την χρησιμοποίηση της τεχνολογίας για το μεγάλο βήμα που θα είναι η μετάβαση στον πλανήτη Αρη, μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Η NASA είπε ότι η εκτόξευση του τεράστιου Space Launch System (SLS) και της κάψουλας Orion θα μπορούσε να γίνει είτε 29 Αυγούστου, ή 2 ή 5 Σεπτεμβρίου.

Η αποστολή Artemis-1 πρόκειται να ταξιδέψει γύρω από την μακρινή πλευρά της Σελήνης σε ένα ταξίδι διάρκειας τεσσάρων έως έξι εβδομάδων. Θα αναπτύξει επίσης έναν αριθμό μικρών δορυφόρων που ονομάζονται CubeSats για να πραγματοποιήσουν πειράματα στο διάστημα.

Η αποστολή Artemis-2 θα είναι η πρώτη δοκιμή πληρώματος, που θα πετά γύρω από τη Σελήνη αλλά δεν θα προσγειώνεται, ενώ η αποστολή Artemis-3 θα είναι η σημαντικότερη, κατά την οποία για πρώτη φορά μια γυναίκα και ένας έγχρωμος θα πατήσουν το πόδι τους στο φεγγάρι, στον νότιο πόλο.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.