Τέλη Σεπτεμβρίου αρχίζει η Β φάση για καταπολέμηση της οπτικής ρύπανσης στους Δήμους Λάρνακας και Λιβαδιών

Στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η Β φάση της εκστρατείας για καταπολέμηση της οπτικής ρύπανσης στους Δήμους Λάρνακας και Λιβαδιών, στο κέντρο αλλά και στις τουριστικές περιοχές της πόλης.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «με στόχο την πάταξη της παρανομίας και της οπτικής ρύπανσης, οι Δήμοι Λάρνακας και Λιβαδιών συνεχίζουν, με τη στήριξη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) και του Υφυπουργείου Τουρισμού, τη διενέργεια εκστρατείας απομάκρυνσης των παράνομων διαφημιστικών κατασκευασμάτων».

Προστίθεται ότι «η εκστρατεία «σκούπα» θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στις 26 και 27 Σεπτέμβριου 2022 και θα επικεντρωθεί στις κύριες οδικές αρτηρίες και τις τουριστικές περιοχές των Δήμων Λάρνακας και Λιβαδιών αλλά και στο κέντρο της πόλης. Η επιχείρηση θα περιλαμβάνει επίσης αφαίρεση και απομάκρυνση όλων των παράνομων πινακίδων/κατασκευασμάτων σε πεζοδρόμια, σε διαχωριστικές νησίδες και σε δημόσιους/κοινόχρηστους χώρους».

Σημειώνεται ότι «το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης και καταχρηστικής τοποθέτησης διαφημιστικών κατασκευασμάτων δημιουργεί ένα αισθητικά άκομψο θέαμα, προκαλώντας ταυτόχρονα προβλήματα ασφάλειας σε οδηγούς και πεζούς αλλά και σοβαρή αισθητική υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος. Ο αδιάκοπος βομβαρδισμός από ετερόκλητα διαφημιστικά μηνύματα είναι ένα αρνητικό φαινόμενο που επηρεάζει την εικόνα της χώρας μας ως τουριστικός προορισμός και πρέπει να παταχθεί πάραυτα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «με θέληση και αποφασιστικότητα, σεβασμό στους νόμους, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, είναι εφικτό να αποτραπεί περαιτέρω προσβολή του ήδη επιβαρυμένου και υποβαθμισμένου αστικού μας χώρου».

Οι Τοπικές Αρχές και οι Φορείς της Λάρνακας «απευθύνουν έκκληση προς τους ιδιώτες να συμμορφώνονται με τον νόμο και να επιδεικνύουν ταυτόχρονα την ανάλογη καλαισθησία. Η εικόνα που εκπέμπει η περιοχή και η χώρα μας, αφορά όλους και η προσπάθεια ευπρεπισμού του προορισμού μας θα πρέπει να είναι συλλογική».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.