Τελικά το ασφαλτικό επιβαρύνει την περιοχή Μιτσερού…

Συνεργασία με τον τεχνικό σύμβουλο των κοινοτήτων, για συγκεκριμένες εισηγήσεις σε ένα μήνα


 

Ενώ οι κάτοικοι της περιοχής Μιτσερού διαμαρτύρονται εδώ και αρκετούς μήνες, πως η μεταφορά του ασφαλτικού θα είναι το τελειωτικό χτύπημα σε μια περιοχή που είναι ήδη βεβαρημένη με άλλου είδους βιομηχανία, έπρεπε να γίνει η χτεσινή συνάντηση στο Προεδρικό για να πειστεί η Κυβέρνηση πως υπάρχουν μεγάλα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. Έπρεπε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στο Προεδρικό για να ακουστούν οι ενστάσεις των κατοίκων και η Κυβέρνηση να συνεργαστεί με τον τεχνικό σύμβουλο που εκπροσωπεί τις κοινότητες.

Μετά το πέρας της συνάντησης εκπροσώπων των κοινοτήτων της περιοχής Μιτσερού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (προηγήθηκε συνάντηση με την περιοχή Βασιλικού), ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής ανακοίνωσε πως «αποφασίστηκε η στενή συνεργασία με τις κοινότητες και τον τεχνικό τους σύμβουλο, ούτως ώστε να παρουσιαστεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου συγκεκριμένη πρόταση, με ενέργειες οι οποίες θα γίνουν για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων που ταλαιπωρούν την περιοχή».

«Διότι ήταν γενική διαπίστωση από τα λεγόμενα των εκπροσώπων των κοινοτήτων της περιοχής ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν υπάρξει συζήτηση για την πιθανή εγκατάσταση ασφαλτικού σκυροδέματος. Αυτή η προσέγγιση συνάδει και με τις απόψεις των πανεπιστημιακών οι οποίοι είχαν ασχοληθεί με το θέμα», δήλωσε ο υπουργός.

«Άρα, θα συνεργαστούμε με τον τεχνικό σύμβουλο των κοινοτήτων, θα έρθουμε με συγκεκριμένες εισηγήσεις μέσα στον επόμενο ένα μήνα για συγκεκριμένες ενέργειες για αντιμετώπιση των υφιστάμενων ζητημάτων και προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή και ως προς την πιθανή εγκατάσταση του ασφαλτικού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι αυτή θα γίνει πρώτον εφόσον φανεί ότι αντιμετωπίζονται τα υφιστάμενα προβλήματα και εφόσον ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις που θα τεθούν από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, και αναφέρομαι στον τεχνικό σύμβουλο των κοινοτήτων», πρόσθεσε.


Υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση επέμενε στο παρελθόν πως οι μελέτες έχουν δείξει πως δεν προκύπτει καμία αρνητική επίπτωση στους κατοίκους της περιοχής Μιτσερού. Τον περασμένο Νοέμβριο, το Υπουργείο Γεωργίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως «στη βάση των ζητημάτων που αναδείχθηκαν από τους πανεπιστημιακούς για συγκεκριμένες πτυχές της μελέτης, έγιναν επιπρόσθετες μελέτες, οι οποίες κατέδειξαν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το συγκεκριμένο έργο δεν θα προκαλέσει οποιαδήποτε αρνητική επίπτωση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής».

Δικαιολογημένοι

Ο κ. Καδής είπε ότι αυτό που διαπιστώθηκε και στις δύο περιπτώσεις, ήταν έλλειψη εμπιστοσύνης ως προς την εφαρμογή συγκεκριμένων όρων που τίθενται από τις αρμόδιες υπηρεσίες προς τους βιομήχανους. Απαντώντας σε ερώτηση αν η στάση των κατοίκων είναι δικαιολογημένη, ο υπουργός είπε ότι «όσα ακούσαμε από την πλευρά των κοινοτήτων είναι δικαιολογημένα, και η αγωνία και η αβεβαιότητα. Γι’ αυτό και προχωρούμε με τη σύσταση επιτροπών»

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.