Τελική αξιολόγηση των Ευρωβουλευτών – Πρώτος και πιο δραστήριος ο Νεοκλής Συλικιώτης

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ιστοσελίδα, η οποία καταγράφει αναλυτικά τις δραστηριότητες των Ευρωβουλευτών είναι διαθέσιμη προς το κοινό.

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα http://www.mepranking.eu/state.php?st=CY#meps οι πολίτες μπορούν να βρουν αναλυτικά όλες τις πληροφορίες της συνολικής δράσης των Ευρωβουλευτών για την θητεία 2014-2019.

Οι διαχειριστές ανέπτυξαν ένα αλγόριθμο συμπεριλαμβάνοντας ποιοτικά αλλά και ποσοτικά κριτήρια ώστε να λαμβάνονται υπόψη όλες οι παράμετροι της δράσης και απόδοσης των Ευρωβουλευτών. Μέσω του συστήματος MEPs Ranking προσμετράτε η επιρροή που ασκεί ο Ευρωβουλευτής στην διαμόρφωση των πολιτικών της Ένωσης μέσω της συγγραφής νομοθετικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων αλλά και της συνδιαμόρφωσης εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων ως σκιώδης εισηγητής.

Επίσης λαμβάνονται υπόψη τα διάφορα αξιώματα που κατέχει ο Ευρωβουλευτής όπως π.χ. η συμμετοχή στο προεδρείο των πολιτικών ομάδων, στο προεδρείο των διαφόρων επιτροπών και αντιπροσωπειών του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς και η συμμετοχή στις συντονιστικές ομάδες των επιτροπών.

Επιπρόσθετα προσμετρώνται και διάφορα ποσοτικά κριτήρια όπως το ποσοστό συμμετοχής στις συνεδρίες και τις ψηφοφορίες της ολομέλειας, ο αριθμό των παρεμβάσεων στην ολομέλεια, ο αριθμός των ερωτήσεων και των τροπολογιών που καταθέτουν, καθώς και ο αριθμός των ψηφισμάτων που συνυπογράφουν.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της ιστοσελίδας πρώτος στην κατάταξη μεταξύ των κύπριων Ευρωβουλευτών, ως ο πιο δραστήριος κατατάσσεται ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Νεοκλής Συλικιώτης, με βαθμολογία 126.8. Στην συνολική κατάταξη των 749 Ευρωβουλευτών ο κος Συλικιώτης βρίσκεται στην 71η θέση ενώ μεταξύ των Ευρωβουλευτών της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο κος Συλικιώτης κατατάσσεται 6ος από τους 52 Ευρωβουλευτές.

Η υψηλή βαθμολογία που έχει επιτύχει ο κ. Συλικιώτης οφείλεται στη δράση που έχει στις επιτροπές όπου συμμετέχει καθώς ήταν εισηγητής σε 2 εκθέσεις και 2 γνωμοδοτήσεις, ανέλαβε καθήκοντα σκιώδη εισηγητή σε 23 εκθέσεις και 15 γνωμοδοτήσεις ενώ συνολικά έχει καταθέσει μέχρι σήμερα 1886 τροπολογίες για βελτίωση των νομοθεσιών. Επίσης έκανε 535 παρεμβάσεις στην ολομέλεια.

Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η δράση του Ν. Συλικιώτη ως Αντιπρόεδρος της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ως συντονιστής στα θέματα ενέργειας, βιομηχανίας και έρευνας καθώς και ως πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Παλαιστίνη.

Δεύτερος μεταξύ των κυπρίων κατατάσσεται ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Λ. Χριστοφόρου με βαθμολογία 34.2 και τρίτη η Ευρωβουλευτής της Αλληλεγγύης, Ε. Θεοχάρους με βαθμολογία 25.27. Ακολουθεί ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ, Κ. Μαυρίδης με βαθμολογία 23.5 και στη συνέχεια ισοψηφούν ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Τ. Χατζηγεωργίου και ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Δ. Παπαδάκης με βαθμολογία 23.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.