Τέλος Δεκεμβρίου η αδειοδότηση για το εμβόλιο της Pfizer – Θα δοθούν 50.000 εμβόλια

An illustration picture shows vials with Covid-19 Vaccine stickers attached and syringes with the logo of US pharmaceutical company Pfizer and German partner BioNTech, on November 17, 2020. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP) (Photo by JUSTIN TALLIS/AFP via Getty Images)
  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Γύρω στις 27 Δεκεμβρίου εκτιμάται θα ολοκληρωθεί η αδειοδότηση του εμβολίου της εταιρείας Pfizer κατά του κορωνοϊού, χωρίς να υπάρχει ακόμα επίσημη ημερομηνία ανέφερε η αναπληρώτρια διευθύντρια των ιατρικών υπηρεσιών Όλγα Καλακούτα.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι όταν ολοκληρωθεί η αδειοδότηση, στη συνέχεια οι δόσεις εμβολίων θα μεταφερθούν στα κράτη μέλη της ΕΕ. Πρόσθεσε ότι στην Κύπρο από την εταιρεία Pfizer θα δοθούν περίπου 50.000 δόσεις εμβολίων, λαμβάνοντας υπόψη ότι χρειάζονται δυο δόσεις για κάθε άτομα, άρα σημείωσε, θα καλυφθούν σε αρχικό στάδιο περίπου 25 χιλιάδες πολίτες.

Η κ. Καλακούτα σημείωσε ότι ακόμη δεν γνωρίζουν πως θα είναι η ροή της δεύτερης παρτίδας των εμβολίων, σημειώνοντας ότι πρόθεση είναι τα μισά εμβόλια να μείνουν ως απόθεμα.

Επίσης είπε ότι θα υπάρχει λογισμικό που θα παρακολουθεί την κατάσταση του εμβολιασμού. Σημείωσε ότι θα λειτουργούν εμβολιαστικά κέντρα και ο εμβολιασμός θα γίνεται με ραντεβού, ενώ θα υπάρχουν και κινητές μονάδες για να εξυπηρετήσουν πολίτες που δυσκολεύονται στη μετακίνησή τους για να εμβολιαστούν. Επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός και η χορήγηση του εμβολίου θα είναι δωρεάν.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Για τη φύλαξη των εμβολίων της Pfizer, σημείωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί δυο ψυγεία για την αποθήκευση του συγκεκριμένου εμβολίου στους -70 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.