Τέλος στα σενάρια – Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός

Τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, ο οποίος ουσιαστικά καταδεικνύει ανακύκλωση των ιδίων προσώπων στο Υπουργικό Συμβούλιο και σε γραφεία επιτρόπων της Κυβέρνησης ανακοίνωσε σήμερα η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ως Υπουργός Οικονομικών διορίζεται ο μέχρι τώρα Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής.

Υπουργός Παιδείας στη θέση του Κώστα Χαμπιαούρη διορίζεται ο μέχρι σήμερα Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου και Υπουργός Μεταφορών στη θέση της Βασιληκής Αναστασιάδη ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος.

Τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου αναλαμβάνει ο δικηγόρος Κυριάκος Κούσιος και Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος το στέλεχος του ΔΗΣΥ Παναγιώτης Σεντώνας.

Εξ άλλου, με απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη, ο μέχρι σήμερα Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης διορίζεται Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος αναλαμβάνει Επίτροπος Περιβάλλοντος.

Η διαβεβαίωση και ανάληψη καθηκόντων των νέων Υπουργών θα γίνει την Τρίτη και οι νέοι Επίτροποι αναλαμβάνουν καθήκοντα την Τετάρτη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.